Σάμος: Συνελήφθη Τούρκος διακινητής που μετέφερε 71 πρόσφυγες

Αστυνομικο Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2017
9d1d02787988cfa251ba062215507c05.jpg

Μηδενικές οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και στη Χίο από χθες Τρίτη μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί. Αντίθετα στη Σάμο έφθασαν 71 άτομα ενώ συνελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και ο Τούρκος μεταφορέας τους.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έχοντας καταθέσει αίτημα ασύλου ζουν 9.209 άτομα. Από αυτούς 4.152 σε καταυλισμούς στη Λέσβο, 3.362 στη Χίο και 1.695 στη Σάμο.

Εν τω μεταξύ ο εγκλωβισμός τόσων ανθρώπων στα νησιά επί πολλούς μήνες έχει επιτρέψει τη λειτουργία ενός κυκλώματος διακίνησης πλαστών εγγράφων με τα οποία οι εγκλωβισμένοι πιθανά θα μετακινηθούν στην Αθήνα και στη συνέχεια στην άλλη Ευρώπη. Χθες «φορτωμένος» με έγγραφα ασύλου ήταν ένας 44χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη αποβιβαζόμενος από το πλοίο από Πειραιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν 10 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία τρίτων προσώπων και 10 έγχρωμα φωτοαντίγραφά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 1:47ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency