Πολυμέτωπη ελληνική δράση στην Ε.Ε. για τη Νησιωτικότητα

Πολιτικη Τετάρτη, 1η Μαρτίου 2017
4aa92394e22e2319f2e4ca1eb0abec35.jpg

Πολυμέτωπη ελληνική δράση στην Ε.Ε. για τη Νησιωτικότητα

Συνάντηση με θέμα την πολύπλευρη προώθηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο των εθνικών πολιτικών δράσεων που αφορούν στη Νησιωτικότητα είχε το πρωί της Τρίτης (28/2) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό ο πρόεδρος του INSULEUR Γιώργος Μπενέτος.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών της CPMR (Διευρωπαϊκό Δίκτυο των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης) που θα λάβει χώρα στη νήσο Γκόζο της Μάλτας στις 9 Μαρτίου 2017 και ο Υφυπουργός Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει το επόμενο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση πολιτικών μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών. Και πιο συγκεκριμένα στις επικείμενες κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με Έλληνες και Ευρωπαίους Αξιωματούχους στις Βρυξέλλες για το σκοπό αυτό.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπενέτος, που θα λάβει μέρος ως εισηγητής για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νησιών της CPMR της οποίας πρόεδρος είναι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις δράσεις - πρωτοβουλίες του INSULEUR για την προάσπιση της Νησιωτικότητας που αφορούν φυσικά και τα δοκιμαζόμενα για οικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους ελληνικά νησιά.
Με κοινή θέση αμφότερων το γεγονός ότι το νησιωτικό ζήτημα όχι μόνον υπεισέρχεται οριζόντια σε όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαμόρφωση και λήψη των κοινοτικών αποφάσεων. Γεγονός που καθιστά αναγκαία την από ελληνικής πλευράς πολυμέτωπη συντονισμένη προσπάθεια για τον εν λόγω στόχο.
Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο συνεργάτης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών) Νίκος Μιχαλίτσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-18-094117.png
South Aegean Open Farm Days 2026: Τα αγροκτήματα του Νοτίου Αιγαίου ανοίγουν τις πόρτες τους!

Από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου, αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων, γνώσης και εμπειριών

stighmiotipo-othonis-2026-10-18-093630.png
Aegean Skills: Σε εξέλιξη 9 δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας νέες ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους κατοίκους των νησιών

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
Σοφός Μιχάλης: «Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 10:40ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας