Δ Σ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω Νισύρου για την εκπαίδευση προσφύγων -μεταναστών:Το βάρος της κρατικής ολιγωρίας και προχειρότητας θα το επωμιστούμε εμείς

Κοινωνια Πέμπτη, 2η Φεβρουαρίου 2017
a1789b33ccfb50ab2d7f394132ece582.jpg

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω Νισύρου

Ο ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μηχανισμό διακοπής των μεταναστευτικών ροών και εγκλωβισμού ανθρώπων κατατρεγμένων ή που αναζητούν ένα νέο τόπο να ζήσουν.

Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε ένα πρόβλημα ανθρωπιστικό που επηρεάζει τόσο άμεσα τοπικές κοινωνίες στις οποίες εργαζόμαστε –ειδικά τη δική μας. Ορισμένες συνέπειες της κατάστασης αυτής αφορούν άμεσα την επαγγελματικής μας δραστηριότητα και γι’ αυτές θα μιλήσουμε. Μεγάλο μέρος των εγκλωβισμένων ανθρώπων είναι παιδιά. Κάθε παιδί που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια είναι υποχρεωμένο να διδαχθεί τα ελληνικά γράμματα χωρίς προϋποθέσεις.

Δηλώνουμε απερίφραστα: ότι κάθε προσπάθεια, άμεση ή έμμεση, για τον αποκλεισμό αυτών των παιδιών από τον εκπαιδευτικό θεσμό είναι ρατσισμός. Ότι κάθε εκπαιδευτικός που στηρίζει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του αυτήν την προσπάθεια και αναπαράγει ρατσιστικές και μισάνθρωπες απόψεις είναι κατακριτέος από το σύλλογό μας. Ότι κάθε παιδί πρέπει να βρίσκεται στη σχολική αίθουσα με πλήρη συνείδηση ότι το βάρος της κρατικής ολιγωρίας και προχειρότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος θα το επωμιστούμε εμείς.

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω Νισύρου για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dhmos-kw.jpg
Εκτεταμένος καθαρισμός οδών του παραλιακού μετώπου της πόλης Κω, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου

Εκτέλεση εργασιών εκτεταμένου καθαρισμού και πλύσης οδοστρώματος.

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174741.png
Νικητιάδης: Με τη ΝΔ είδος πολυτελείας οι διακοπές στα νησιά μας

''Αυξήσεις που αγγίζουν το 43% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2019 μέχρι σήμερα''

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174511.png
Μηνάς Χατζημιχαήλ: Τουριστική επένδυση με… απόσβεση σε 25 χρόνια; Όχι, ευχαριστώ

Όταν το κράτος σου φέρεται σαν εχθρός… έρχονται τα funds ως «άσπονδοι φίλοι».

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-114054.png
Ιωάννης Παλλήκαρης: Σταμάτης Κ. Μανούσης - Ένα αφήγημα ζωής

Ο κ. Ιωάννης Γ. Παλλήκαρης είναι ομ. καθηγητής Οφθαλμολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Παρασκευή, 18 Ιουλίου 9:55ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency