ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στηρίζει τον δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα των αγροτών.

Κοινωνια Πέμπτη, 2η Φεβρουαρίου 2017
1bf065975b83ea6bf13a519e6d9e299c.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Οι φτωχοί, μικρομεσαίοι αγρότες της πατρίδας μας, με αποφάσεις των συλλόγων τους , έχουν βγει και πάλι στους δρόμους δίνοντας αγώνα για την επιβίωσή τους. Σχετικές αποφάσεις έχουν βγάλει και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής μας .

Η υλοποίηση των μνημονίων , η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι αυτή που τους αναγκάζει να βγουν ξανά στα μπλόκα του αγώνα

Μόνο για φέτος, καλούνται να πληρώσουν:

  • Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, με σταδιακό τριπλασιασμό τους μέχρι το 2022.
  • Διπλάσιο σχεδόν φόρο, με τον φορολογικό συντελεστή από το 13% στο 22%.
  • Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τααγροτικάμέσα και εφόδια, με μείωση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης καυσίμων ως την πλήρη κατάργησή της.
  • Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.
  • Ειδικό φόρο στο κρασί και στο τσίπουρο.
  • Πρόσθετο "περιβαλλοντικό" τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
  • ΚΤΕΟ και για τααγροτικάμηχανήματα. Επιχειρείται το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς για τα κέρδη των μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.

Θα ζήσουμε ξανά τις προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα των αγροτών από κυβέρνηση και ΜΜΕ . Θα δούμε ξανά την ψεύτικη συμπαράσταση των μνημονιακών κομμάτων που θα τους καλούν να υποστείλουν την σημαία του αγώνα και να καθίσουν στα τραπέζια του διαλόγου από όπου πάντα έφευγαν φτωχότεροι.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στηρίζει τον δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα των αγροτών. Πολλές φορές και στο παρελθόν , εκπαιδευτικοί και αγρότες, μαζί και με άλλους εργαζομένους βρέθηκαν από κοινού στους δρόμους του αγώνα. Αυτούς τους αγωνιστικούς δρόμους θα βαδίσουν ξανά . Όλα τα λαικά στρώματα , να υψώσουμε κοινό μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπαγορεύεται από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και φορτώνει συνεχώς νέα βάρη στις πλάτες μας.

Να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών -αντιλαϊκών νόμων, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Κριαράς Στέλιος Αντωνίου Θεοδώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2:49ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας