Οι δήμαρχοι 5 νησιών που σηκώνουν το βάρος τού μεταναστευτικού ζητούν παρέμβαση της ΕΕ

Πολιτικη Παρασκευή, 13η Ιανουαρίου 2017
877ae272c71411493a44cc8dcb11ad65.jpg

Κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων των 5 νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr οι 5 δήμαρχοι προγραμματίζουν μάλιστα κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα αλλά και κοινή παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Ήδη οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβανόμενοι ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο,Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο είναι μια ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αμφισβητούν μάλιστα ότι στη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης για τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.

Την ίδια στιγμή εντείνεται και η πίεση από τις τοπικές κοινωνίες που βλέπουν τον τουρισμό και την τοπική κοινωνία να αποτελούν παράπλευρες απώλειες σε αυτά τα νησιά.

Οι Δήμαρχοι των 5 νησιών γνωρίζουν ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται πλέον στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες ούτε μπορεί να τους αποδοθεί καθεστώς ασύλου, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο κ.Μουζάλας.

Την ίδια στιγμή όμως δεν λειτουργεί με ταχύτητα ο μηχανισμός ασύλου και ουσιαστικά δεν γίνονται επαναπροωθήσεις, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται όλοι στα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αλλάξει θέση απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ακόμα και Δήμαρχοι που ήταν φιλικοί προς την κυβέρνηση όπως ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Δήμαρχος Λέρου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
penthos1_fa_new.png
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Θωμά Χατζηδαυίδ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 21/7/2025 στις 18:00, από τον ΙΝ Αγίου Νικολάου Πυλίου.

sepe.jpg
ΣΕΠΕ ΚΩ: Επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου και στοχοποίηση των επαγγελματιών της Εστίασης στο νησί μας

''Η επίθεση στον μικρό επιχειρηματία συνεχίζεται ακάθεκτα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.''

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Κυριακή, 20 Ιουλίου 10:27ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency