ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

WSJ: Πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος δήμαρχος ΝΥ ο Τζον Κατσιματίδης

Κοινωνια Παρασκευή, 30η Δεκεμβρίου 2016
591b1be73425ef1b4aa94f4ca650a4b7.jpg

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης θεωρείται πολύ πιθανό να λάβει μέρος στην κούρσα για τον θώκο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης στις εκλογές του επόμενου έτους, έχει, ωστόσο, την απαραίτητη πολιτική κρίση να δηλώσει πως ένας «ταγμένος» Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για την πολυπόθητη νίκη.

«Ενας καθαρός Ρεπουμπλικανός στη Νέα Υόρκη έχει 5% πιθανότητες να κερδίσει», ανέφερε στη «Wall Street Journal» ο κ. Κατσιματίδης, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και Ρεπουμπλικανός, ο οποίος συμμετείχε ανεπιτυχώς στην κούρσα για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2013.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Νεοϋορκέζος Ελληνοαμερικανός τονίζει διαρκώς πως οι πολιτικές του θέσεις διαμορφώνονται από ένα μείγμα φιλελεύθερων και συντηρητικών απόψεων. «Ημουν Δημοκρατικός επί Μπιλ Κλίντον», τόνισε ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς, όπως εκτιμά και η «WSJ».

Εμπειρα στελέχη επί της πολιτικής στρατηγικής αναφέρουν πως για να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στην πόλη ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα πρέπει να συμβεί κάτι συνταρακτικό, όπως μια μεγάλη και απότομη αύξηση της εγκληματικότητας.

«Προφανώς, στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ», δήλωσε ο Τζορτζ Ατζ, πρώην συνεργάτης του Δημάρχου Εντ Κοτς, ο οποίος ήταν κεντρώος Δημοκρατικός. «Αλλά θα χρειαστεί μια βιβλική καταστροφή για να εκλεγεί κάποιος Ρεπουμπλικανός εδώ», πρόσθεσε στην «WSJ».
Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπως και αυτή για τη Γερουσία και τη Βουλή, στρατηγιστές και των δύο κομμάτων εκτιμούν πως οι Δημοκρατικοί διατηρούν πιθανότητες νίκης 6 προς 1 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του Δήμου το 2014, είναι ο πρώτος Δημοκρατικός Δήμαρχος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, οι πρώην Ρεπουμπλικανοί δήμαρχοι Ρούντι Τζουλιάνι και Μάικλ Μπλούμπεργκ είχαν εκλεγεί μέσα σε ασυνήθιστες συνθήκες.

Η νίκη του κ. Τζουλιάνι το 1993 ήρθε σε μία περίοδο υψηλότατου ποσοστού εγκληματικότητας στην πόλη, ενώ η επικράτηση του κ. Μπλούμπεργκ το 2001 σημειώθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο μερικοί από τους πιο σημαντικούς επικριτές του Μπιλ ντε Μπλάσιο έχουν συμμαχήσει με προσπάθειες Δημοκρατικών που καταβάλλονται ώστε να εκθρονιστεί ο δήμαρχος, όπως το συνδικάτο των αστυνομικών. Το συνδικάτο θεωρεί πως οι πιθανότητες για να ηττηθεί ο κ. ντε Μπλάσιο κρύβονται μέσα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

ekirikas.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 4:56ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας