Κέντρα κράτησης στα νησιά, ηλεκτρονική κάρτα και χρήματα αντί για συσσίτιο στους πρόσφυγες

Πολιτικη Τετάρτη, 28η Δεκεμβρίου 2016
9b099e0b7064954461341cc3d5f45a95.jpg
Τη δημιουργία κέντρων κράτησης στα νησιά, δυναμικής 100 έως 200 ατόμων, ανακοίνωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά τα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του υπουργού, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή όλων όσων μένουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα καταργηθεί το συσσίτιο στους καταυλισμούς και θα αντικατασταθεί από παροχή μετρητών που ανά οικογένεια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ανέρχεται στα 400 ευρώ. Όπως τόνισε ο υπουργός, το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που δίνεται σε μία ελληνική οικογένεια, για αυτό και δεν θα υπερβαίνει το επίδομα της φτώχειας.

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 3:01ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency