Η Δωδεκανησιακή κοινή γνώμη παρακολουθεί τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εξελίξεις όσον αφορά το μέτρο αναστολής της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για ένα χρόνο σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πλην Ρόδου και Καρπάθου .
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ για άλλη μια φορά πιστό στις αρχές και τις αξίες του υπενθυμίζει σε όλους αυτούς που θέλουν να εξισώσουν την κοινοβουλευτική του παρουσία με τα λοιπά κόμματα, κυβερνητικά και μη πως:
1. Ο μειωμένος Φ.Π.Α. στα νησιά θεσπίστηκε το 1986 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στα προβλήματα και στην ιδιαιτερότητα της νησιωτικής Ελλάδας.
2. Η παράταξη μας αντιτάχθηκε από το 2010, σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή.
3. Το μέτρο αναστολής το πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Πρόεδρος του Κινήματος κα. Φώφη Γεννηματά και το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016.
4. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της αναστολής αφού πρώτα στις 21.12.2016 κατέθεσε τροπολογία για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου δηλαδή επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς όπως ακριβώς ίσχυε από τότε που το μέτρο θεσπίστηκε , την οποία και απέρριψε η συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το θέμα της συνέπειας στις προεκλογικές ή μετεκλογικές δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και το θέμα της μαχητικότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ για τα θέματα νησιωτικότητας , αφορά τους πολίτες οι οποίοι και θα το αξιολογήσουν. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια τον περήφανο και διαρκή αγώνα του προς το συμφέρον των νησιών μας.
Από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου, αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων, γνώσης και εμπειριών
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας νέες ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους κατοίκους των νησιών
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας