Κατέπλευσε το απόγευμα για Χάλκη και Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος που είχε προσκρούσει το πρωί, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι της Κάσου
Κατέπλευσε το απόγευμα με προορισμό τη Χάλκη και τη Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ", που τις πρωινές ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, στη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή υλική ζημιά στη δεξαμενή έρματος.
Αφού πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση τριάντα ενός (31) επιβατών, εννέα (09) Φ/Γ και δύο (02) ΙΧ με προορισμό την Κάσο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με διακόσιους ογδόντα εννέα (289) επιβάτες και εξήντα τρία (63) μέλη πληρώματος.
Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο πλοίαρχος αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία.
Στο πλοίο τελικά το απόγευμα δόθηκε πιστοποιητικό από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και κατέπλευσε στις 5:10 με προορισμό τη Χάλκη και την Κάρπαθο με 251 επιβάτες, 14 φορτηγά, 23 Ι/Χ και 10 δίκυκλα.
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας