ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για τις εξαγγελίες πρωθυπουργού από Νίσυρο

Κοινωνια Πέμπτη, 15η Δεκεμβρίου 2016
28d753f7a8f9838e2916058ccc36e5ee.jpg

Μες στον χειμώνα επέλεξε ο Πρωθυπουργός να επισκεφθεί το μικρό νησί της Νισύρου για να ανταλλάξει φιλοφρονήσεις με τους υπουργούς του και να κάνει εξαγγελίες .

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός;

Στην θύμηση των διακοπών του εκεί παλιότερα θα περίμεναν οι κάτοικοι μια σχετική εξαγγελία και για αυτούς .Μάταια. Σαν να μην γνωρίζει πως οι εργαζόμενοι στην αναπτυγμένη τουριστική περιοχή μας,δεν ξεμυτούν από την πόρτα τους γιατί:

-δεν υπάρχει καθημερινή, απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία,εκτός και αν ο εφοπλιστής επιδοτηθεί για να περάσει από τα λιμάνια μας.

-τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, ακόμη και σε θέση καταστρώματος σε καράβι ,ενώ τα αεροπορικά είναι απλησίαστα.

-το εισόδημα που καταφέρνουν μέσα από σκληρή δουλειά το καλοκαίρι δεν τους φτάνει όχι για διακοπές ,αλλά ούτε για να πληρώσουν τους φόρους που ο ίδιος με την κυβέρνησή του επιβάλλει. Δεν φτάνει ούτε για τις ελάχιστες οικογενειακές υποχρεώσεις γιαπαιδιά,φαγητό,ρεύμα κα.

Οι νησιώτες άκουσαν από τον πρωθυπουργό της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι άκουγαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για μεταφορικά ισοδύναμα, επαναχάραξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κ.α.

Ξαναζεσταμένη σούπα.

Οι εξαγγελίες για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι άλλο ένα χιλιοειπωμένο ανέκδοτο. Περνούν τα χρόνια και τα νοσοκομεία ρημάζουν ,υλικά δεν υπάρχουν ,προσωπικό ελάχιστο που δουλεύει στα όρια του. Ακόμη περιμένει το Νοσοκομείο της Κω (νησί του Ιπποκράτη) παιδίατρο ,οι κλινικές λειτουργούν οριακά ,οι συμβάσεις στο ΕΚΑΒ τελείωσαν και ξαναγυρνάμε στην ίδια γνωστή και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων κατάσταση.Παραδίπλα ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη ιδιωτικές κλινικές.

Το ότι συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες κάλυψη κενών στα νοσοκομεία από στρατιωτικούς γιατρούς δεν είναι δείγμα προόδου. Μας γυρνά χρόνια πίσω όταν η μετακίνηση από το ένα χωριό στο άλλο γινόταν με γαϊδούρια.

Κατά τα άλλα, αφού έλυσε τα υπόλοιπα ,οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας μπορούν επιτέλους να ησυχάσουν με την εξαγγελιά της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής! Τέτοια ελάφρυνση στους «φύλακες Θερμοπύλων»

Ο Πρωθυπουργός από τη Νίσυρο καταπιάστηκε και με τον τουρισμό. Δεν απευθύνθηκε στους εργαζόμενους γιατί τίποτα δεν τόλμησε να πει για μισθούς , για ασφάλιση,συλλογικές συμβάσεις.Πόσο μάλλον για το επίδομα ανεργίας –ντροπής για το οποίο ακόμη δεν έχουν αιτηθεί όλοι οι ξενοδοϋπάλληλοι μιας που το προσωπικό σε ΟΑΕΔ χρόνια τώρα δεν φτάνει Απευθύνθηκε στους ξενοδόχουςυποσχόμενος αύξηση της πελατείας τους.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα μέρη μας ,συνέχεια της κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι τα ψίχουλα που θα δώσει στους συνταξιούχους είναι η χαμένη 13 σύνταξη, είναι πρόκληση για τους κατοίκους των νησιών μας.

Είναι απαράδεκτο να επιδιώκει την «εξαγορά σιωπής» για τα έντονα προβλήματα του προσφυγικού, με την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ,σε μια περιοχή που έτσι και αλλιώς το κόστος ζωής είναι πολύ ψηλό, επειδή εκείνος με τους υπόλοιπους ομοτράπεζούς του υπογράφει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά μας,από τους πολέμους που η πολιτική που υπηρετεί πυροδοτεί.

Επιπλέον οι νησιώτες δεν αισθανόμαστε καμία ασφάλεια με τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ στα νερά μας,ούτε με τα παζάρια που γίνονται και από αυτή την κυβέρνηση με τους ανταγωνιστές της.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απευθύνεται στους εργαζόμενους-άνεργους της περιοχής ,στους συνταξιούχους στους συμμάχους του μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες και τους καλεί να μην ανεχτούν ως παροχή τα ψίχουλα που του πετούν.

Να κλείσουν τα αυτιά στην προσπάθεια δημιουργίας αυταπατών ότι η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο εφαρμογής του 3ουμνημονίου και όλων των αντεργατικών νόμων,θέλει να επαναφέρει δικαιώματα και να αναπληρώσει απώλειες.

Να ανταποκριθούν αποφασιστικά στο κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία ,συλλόγους ,επιτροπές που παλεύουν για την ανακούφιση των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων ώσπου η πάλη τους να καταφέρει η ζωή μας να μην εξαρτάται από τα ψίχουλα που του πετάνε οι εκμεταλλευτές τους ,αλλά να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Το ΔΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 5:46ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας