ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
Η επίσκεψή σας στη Νίσυρο και ο λόγος που την πραγματοποιείτε, αυτήν την περίοδο, φέρνει στη μνήμη των νησιωτών, όσα ψευδώς είχατε υποσχεθεί στις εκλογές του 2015, στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, προκειμένου να τους εξαπατήσετε και να υφαρπάξετε τη ψήφο τους.
Λέγατε τότε :
"...Η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια...μένουν μόνο έντεκα μέρες για να ξαναγράψει ο λαός μας ιστορία...", υποσχόμενος "... κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.Το λέω και το εννοώ:
Δεσμευόμαστε σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στη στήριξη της εργασίας.
Στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.
Στο φραγμό στις μαζικές απολύσεις.
Στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Στην προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Κι αυτά θα γίνουν ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος".
Αναφερθήκατε ακόμη σε μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν τη νησιωτική Ελλάδα, δεσμευόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και ότι θα προχωρούσατε το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.
Τίποτα από όλα αυτά δεν πράξατε. Το ψέμα το χρησιμοποιήσατε για να εξαπατήσετε, καθόλη τη διάρκεια που βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Το μόνο που πετύχατε ήταν να ανατρέψετε, όσα ο Ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση Σαμαρά, είχαν καταφέρει έχοντας επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.
Το δυστύχημα όμως είναι ότι και σήμερα, ως κυβέρνηση, τα ίδια ψευδή και τον ίδιο απατηλό λόγο χρησιμοποιείτε.
Επιδιώκετε, μια νέα θεατρική παράσταση, υπό την αιγίδα του ομοϊδεάτη σας Δημάρχου Νισύρου και του συνυπεύθυνου, σε ό,τι τραγικό υφίσταται σήμερα η χώρα, κ. Καμμένου, για να προχωρήσετε σε εξαγγελίες , όπως αυτό της προσωρινής αναστολής του Φ.Π.Α,, σε μερικά μόνο νησιά του Αιγαίου και άλλα παρόμοια δήθεν για την αντιμετώπιση της νησιωτικότητας .
Φεύ! Εσείς είστε εκείνος που πρόδωσε που παρέδωσε ό,τι με κόπο είχαν κερδίσει τα νησιά μας με αγώνες.
Κύριε Τσίπρα, οδηγείτε τη χώρα σε περιπέτειες, χειρότερες από εκείνες του 2015 και θέλετε ως εργαλείο σας, να δώσετε την εντύπωση ότι νοιάζεστε για τα νησιά.
Στη Νίσυρο θα περάσετε καλά με τους συντρόφους σας. Μεταξύ σας όμως. Γιατί η πλειοψηφία των Δωδεκανησίων είναι έτοιμη να σας φράξει το δρόμο που ανοίξατε, της καταστροφής όχι μόνον των νησιών αλλά και της χώρας.
Δεν σας πιστεύουν και σας αποχαιρετούν.....".
Βασίλης Α. Υψηλάντης
π. Βουλευτής Δωδεκανήσου
Από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου, αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων, γνώσης και εμπειριών
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας νέες ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους κατοίκους των νησιών
Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω
Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας