Γ. Κυρίτσης: Σωστή η απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,αρκεί να μην ανατραπεί στο μέλλον

Πολιτικη Παρασκευή, 9η Δεκεμβρίου 2016
8f122202015c6e1e5d5aa77b60da0809.jpg

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό, είναι μια σωστή απόφαση.

Αρκεί να μην ανατραπεί στο μέλλον.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, γιατί διαφορετικά η απόφαση αυτή θα είναι γράμμα κενό περιεχομένου.

-Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε κάποιοι ότι αν μετακινηθούν οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά, θα καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας. Πουθενά στη συμφωνία, δεν υπάρχει αυτή η αναφορά.

-Άμεσα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αφού όλοι όσοι έρχονται πλέον στα νησιά μας και ιδιαίτερα στην Κω, δεν έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα. Προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και χώρες της Β. Αφρικής.

-Άμεσα θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προθέσεις για τη δημιουργία νέων hot spot στα νησιά ή κλειστών κέντρων κράτησης. Ο στόχος πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση αυτής της αρνητικής εικόνας και όχι η παγίωσή της.

Τα νησιά μας και ιδιαίτερα η Κως χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν.

Ηρεμία και σταθερότητα για να αναδείξουν την τουριστική τους ταυτότητα και να αναπτύξουν τον τουρισμό τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
13 °C
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 6:26ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency