Δρομολογείται άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από την ανομβρία, στην περιφέρεια μας

Πολιτικη Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2016
698269884ffc5f9f9027e3708f5e4f14.jpg

Δρομολογείται άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από την ανομβρία

Εποικοδομητική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, παρόντος του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποζημίωση των κτηνοτρόφων και καλλιεργητών του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία και έγινε σε συνέχεια του αιτήματος του κ. Ζαννετίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με επιστολή που απέστειλε προ ημερών και στην οποία περιέγραφε το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί κυρίως στις ελαιοκαλλιέργειες, στην μελισσοκομία και την κτηνοτροφία και έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πρωτογενούς παραγωγής και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στην περιοχή μας.

Ο κ. Ζαννετίδης ζητούσε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,να εξετάσει ευνοϊκά την δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από την ανομβρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνολικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Μετά από συνεχείς πιέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και τους βουλευτές της Δωδεκανήσου, στην χθεσινή συνάντηση αποτυπώθηκε η θετική αντιμετώπιση του αιτήματος, από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έναρξη της εκτιμητικής διαδικασίας, ενώ διεφάνη η πρόθεση Υπουργείου και ΕΛΓΑ, να υπάρξει, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν από την ανομβρία, μέσα από κωδικούς ΠΣΕΑ.

Ο κ. Ζαννετίδης ανέφερε στον κ. Κουρεμπέ ότι οι υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, τίθενται στην διάθεση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προκειμένου το έργο της καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών και ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:

«Μετά από τις ενδεδειγμένες ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την κατανόηση του προβλήματος από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο, την αναγνώριση της αναγκαιότητας αποζημιώσεων όσων επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία και την πραγματική βούληση του ΕΛΓΑ να «τρέξει» τη διαδικασία. Από την πλευρά μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να επιτύχουμε την αποζημίωση των παραγωγών και κτηνοτρόφων μας και να περιορίσουμε, όσο γίνεται, την ζημιά που υπέστησαν. Οι υπηρεσίες μας θα παράσχουν κάθε διευκόλυνση στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αποτίμηση των ζημιών και να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-18-094117.png
South Aegean Open Farm Days 2026: Τα αγροκτήματα του Νοτίου Αιγαίου ανοίγουν τις πόρτες τους!

Από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου, αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων, γνώσης και εμπειριών

stighmiotipo-othonis-2026-10-18-093630.png
Aegean Skills: Σε εξέλιξη 9 δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας νέες ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους κατοίκους των νησιών

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
Σοφός Μιχάλης: «Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 3:52ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας