---Είναι χρήσιμο να απαντήσουμε σε πρωτοσέλιδο σχόλιο τοπικής εφημερίδας με τίτλο ‘’δεν διαβάστηκε η επιστολή του Βουλευτή κ. Καματερού’’ στο δημοτικό συμβούλιο.
Στο προεδρείο υπήρχαν 3 επιστολές: μια του κ. Βουλευτή, μια της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση επειδή απουσίαζε η μοναδική σύμβουλος της και μια 117 συνδημοτών μας για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου του οικισμού Λαγουδίου. Βλέποντας την θεματολογία της ημέρας και γνωρίζοντας ότι θα ήταν η χρονοβόρα η διάρκεια της συνόδου λόγω της θεματολογίας της, επιλέξαμε και το είπαμε στην αίθουσα, ότι για να κερδίσουμε χρόνο δεν τις διαβάζουμε αλλά κάναμε αναφορά για το περιεχόμενο κάθε μιας. Σε παρόμοιες περιπτώσεις πάλι δεν διαβάσαμε επιστολές άλλων μελών του Κοινοβουλίου λόγω χρόνου όπως για παράδειγμα η επιστολή του κ. Κόνσολα στην ετήσια δημόσια σύνοδο απολογισμού της Δημοτικής Αρχής χωρίς να υπάρξουν σχολιασμοί. Επί πλέον θα δίνονταν όλες οι επιστολές τις επόμενες μέρες στα μέλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
---Ειδικά για την επιστολή του κ. Καματερού είπαμε ότι: ‘’κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να παραστεί και ότι θα προσπαθήσει να είναι παρών στην συζήτηση του προϋπολογισμού’’. Δεν υπήρχε καμιά πρόθεση ή σκέψη αποκλεισμού. Όσο για τις πολιτικές αιχμές του κ. Βουλευτή προς τον κ. Δήμαρχο που θα μπορούσαν να συνιστούν κάποια αιτιολογία, για μας δεν ήταν λόγος να μην διαβαστεί. Το αντίθετο, είναι γνωστή η διαμορφωμένη κατάσταση και επί πλέον στο παρελθόν έχουμε διαβάσει επιστολές με πολύ βαριές αναφορές στο πρόσωπο του κ. Δημάρχου, χωρίς ποτέ να μας ζητήσει την οποιαδήποτε περικοπή, και παρά το ότι πιστεύουμε ότι είναι καλό να αποφεύγονται αναμοχλεύσεις που δεν οδηγούν σε διέξοδο και θετική διέξοδο. Σε κάθε περίπτωση οι επιστολές θα διαβαστούν στο δημοτικό συμβούλιο με θεμα τον προϋπολογισμό, όπου είναι μοναδικό θεμα και υπαρχει περιθώριο χρονικό. Θεωρούμε περιττό να πούμε ότι η πρόσκληση μας στον κ. Βουλευτή είναι ανοικτή όπως και σε κάθε πολίτη!
Στο επόμενο ΔΣ η παράταξη Λ.Σ. να παρουσιάσει τις θέσεις της για τα κρίσιμα θεματα του προηγούμενου ΔΣ διαβάζοντας την επιστολή της όπως θα γίνει ανάγνωση και της επιστολής των 117 δημοτών.
Αν ο κ. Βουλευτής απουσιάζει θα διαβαστεί η επιστολή του θεωρούμενη ως συνολική απάντηση στην πρόσκληση μας. Για τα διαδικαστικά να πούμε ότι η επιστολή του ήρθε στο προσωπικό μας ε μαιλ 18.15, ο ιδιαίτερος του μας ειδοποίησε τηλεφωνικά 18.16 και η ώρα έναρξης του ΔΣ ήταν 18.00 και ήμασταν καθ οδον προς την αίθουσα έχοντας ήδη αργήσει, δεν προλάβαμε καν να την αναγνώσουμε και εκ της απουσίας του είπαμε αυτά που προαναφέραμε.
---Σε κάθε παρόμοια περίπτωση καλό είναι να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών.
Αν ήταν αποκλεισμός και μικρο-κακία κατά του κ. Βουλευτή η μη ανάγνωση της επιστολής του, γιατί δεν αποτελεί αποκλεισμό και η μη ανάγνωση επιστολής 117 συνδημοτών και των απόψεων μιας δημοτικής παράταξης Λ.Σ.;
---Ο τόπος μας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο.
Τα προσωπικά μας δεν μπορεί να επισκιάζουν τις πολιτικές διαδικασίες με αναπόδεικτες αιτιάσεις.
Ν Μυλωνάς.
''Η επίθεση στον μικρό επιχειρηματία συνεχίζεται ακάθεκτα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.''
Στο Νέο Κοιμητήριο πόλεως Κω!
Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου.
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου