Οι Βρυξέλλες αποσύρουν από τα νησιά μας τους ειδικούς για την καταγραφή προσφύγων

Πολιτικη Τετάρτη, 16η Νοεμβρίου 2016
adf6de7b583d980fa1d30c51f992a9c1.jpg

Με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ο Βέλγος υφυπουργός και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA αποφάσισε την ανάκληση όλων των Βέλγων εμπειρογνωμόνων από τα ελληνικά νησιά - Δείτε την επιστολή του προς τον Γ. Μουζάλα

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων αποφάσισε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν, με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ, που αποτελεί και το κεντρικό πρωτοσέλιδο, της σημερινής έκδοσης της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Standaard υπό τον τίτλο «Ο Φράνκεν παίρνει πίσω τους ειδικούς για θέματα ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ειδικότερα ότι μέχρι πριν λίγες μέρες εργάζονταν δεκάδες Βέλγοι εμπειρογνώμονες στα ελληνικά νησιά, αλλά από την περασμένη εβδομάδα έχουν όλοι τους κληθεί να επιστρέψουν στο Βέλγιο γιατί η κατάσταση στα ελληνικά νησιά πάει «από το κακό στο χειρότερο».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που αποκαλύπτει το protothema.gr , ο Βέλγος υφυπουργός εκφράζει τον φόβο ότι «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί». Για τον λόγο αυτό ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη, ένα σχέδιο ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Ο τριανταοκτάχρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στην βελγική κυβέρνηση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του, τον Οκτώβριο του 2014, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία του στα ενενηκοστά γενέθλια του Βέλγου φιλοναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής Μπόμπ Μας.






.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
29 °C
Σάββατο, 19 Ιουλίου 5:56ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency