ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Δείτε πού προσγείωσε ο πιλότος το ελικόπτερο στον Πανορμίτη της Σύμης - Βίντεο

Κοινωνια Τετάρτη, 9η Νοεμβρίου 2016
34a57f00b9f7807c72a76201a0f4f368.jpg
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα διαθέτει τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο στην Πολεμική Αεροπορία Σήμερα ανήμερα του Ταξιάρχη οι αρκετοί πιστοί που βρέθηκαν στον Πανορμίτη της Σύμης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ικανότητες ενός πιλότου ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ο πιλότος προσγείωσε το ελικόπτερο στην προβλήτα του λιμανιού σε έναν χώρο όπου μόνο σε ταινίες του Χόλλυγουντ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τέτοια προσγείωση.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε και επέστρεψε, προσγειωνόμενο σε ακόμα πιο στενό σημείο της προβλήτας του λιμανιού του Πανορμίτη και στην συνέχεια έφυγε οριστικά.

Το πιο φημισμένο Μοναστήρι της Σύμης είναι ο Πανορμίτης αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και κτισμένο στα Βυζαντινά Χρόνια.

Στο Μουσείο της Μονής υπάρχουν ποικίλα τάματα, που μόνη της η θάλασσα έφερε ως εκεί μέσα σε μπουκάλια, κουτιά ή ομοιώματα καραβιών ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης όπου τα έστειλαν πιστοί που ευεργετήθηκαν από τον Πανορμίτη.

Από τότε που κτίσθηκε το Μοναστήρι, οι ευλαβείς Χριστιανοί έριχναν στη θάλασσα ότι έταζαν στον Ταξιάρχη. Το τάμα πήγαινε μόνο του και άραζε στο λιμάνι, αρκεί αυτός που το έστελνε να είχε θερμή πίστη.

Τα ταπεινά τάματα του λαού είναι κερί, λάδι και σκούπες αλλά υπάρχουν και τα ολόχρυσα αφιερώματα μπροστά στην εικόνα του που μαρτυρούν τις πολλές θαυματουργικές του ευεργεσίες.

Ο Πανορμίτης είναι προστάτης των Ναυτικών, της Πολεμικής μας Αεροπορίας και φυσικά των Συμιακών.

Πολλά από τα θαύματα του είναι η τεκνοποίηση στείρων μανάδων, το σώσιμο ναυτικών στην ανταριασμένη θάλασσα, η «εξαφάνιση» των μυρμηγκιών και κάθε είδους δερματικής πάθησης και αρκετά άλλα.

Φέτος όπως κάθε χρόνο πλήθος κόσμου πραγματοποίησε το τάμα του και βρέθηκε στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη. Η προσέλευση των πιστών με τα καραβάκια ξεκίνησε από τις προηγούμενες ημέρες και κορυφώθηκε ανήμερα της Εορτής στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Αρχαγγέλου έγινε συνοδεία και παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών.

Η Ιερά Μονή μετά το τέλος της Λειτουργίας παρέθεσε γεύμα στους πιστούς και στις πιστές.

newsnow

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
passanikolakis3-anoikta-8.2.2023.jpg
Οι… φιέστες δε μπορούν να κρύψουν την ημιτελή παράδοσή τους - Γ. Χ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΘΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-100351.png
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ! Μια κοινή φωνή - έκκληση σε στήριξη, από τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα

omilos2.webp
Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση: Πόσο επίκαιρος μπορεί να είναι ο Μοντεσκιέ στο νησί μας σήμερα;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

stighmiotipo-othonis-2026-10-23-091737.png
Αντώνης Γιαννικουρής: «Η αρχιτεκτονική συνδέει την επιστήμη, την τέχνη και την ιστορική μας ταυτότητα»

Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 8:15ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας