Το ερέθισμα ο στρατηγός το έλαβε, από την επίσκεψη τον περασμένο Αύγουστο στην Ψέριμο της Ευτυχίας Φράγκου, δημοσιογράφου.
Η Ευτυχία μετέφερε στον πατέρα της Φραγκούλη Φράγκο, τις άριστες εντυπώσεις της, από μία ακριτική Ψέριμο που αναβλύζει Ελλάδα, που τα χρώματα του μπλε και του λευκού κυριαρχούν παντού ,που πάνω στους βράχους είναι ζωγραφιμένες ελληνικές σημαίες, που σε όλα τα σπίτια και τα καταστήματα του νησιού κυματίζουν Βυζαντινές και Ελληνικές σημαίες.
Ο Φραγκούλης Φράγκος δεν έχασε την ευκαρία να γράψει ένα σχετικό κείμενο και να το εμπλουτίσει με τις φωτογραφίες της Ευτυχίας και να το αναρτήσει στο site «TO ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ .
Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί.
Εξασφάλισε 50 Ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Εκκλησίας βυζαντινές,μέσω ενός φίλου του, του Σάκη Σαββάογλου και φρόντισε να τις στείλει στους Ψεριμιώτες.
Είχε σκοπό να επισκεφτεί ο ίδιος την ακριτική Ψέριμο, αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του το επέτρεψαν αυτή την χρονική στιγμή.
Φρόντισε όμως να επικοινωνήσει με το συμμαθητή του, από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Γεώργιο Δρόσο που διαμένει στην Κάλυμνο , διευθυντή της έντυπης εφημερίδας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και του kalymnos-news.gr ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει και να παραδώσει τις σημαίες στους μόνιμους κατοίκους της Ψερίμου.
Ο Γιώργος Δρόσος την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου2016 μαζί με τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών της περιοχής Γιάννη Νομικάριο επισκέφτηκαν την Ψέριμο και παρέδωσαν στους 25 περίπου μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού τις 50 σημαίες. Επίσης παρέδωσαν σημαίες της εκκλησίας (βυζαντινές) στον εφημέριο του ΙΝ. της Παναγιάς του νησιού της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ π. Νικόλαο Κλήμη .
Οι στιγμές που καταγράφηκαν ήταν συγκινητικές. Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα τους για την εγκατάλειψη τους από την ανάλγητη πολιτεία, οι λιγοστοί κάτοικοι της Ψερίμου , συνεχίζουν να παραμένουν πάνω απ΄όλα αγέρωχοι ακρίτες, υπερασπιζόμενοι με υψηλό φρόνημα τον βράχο που γεννήθηκαν ,τον βράχο που συνεχίζουν να ζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε φίλους και εχθρούς , ότι είναι οι υπερήφανοι φρουροί των συνόρων μας.
Σχετικό ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά και της Μπέτυς Μαίλλη θα παρουσιαστεί επίσης σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» από το ΑΙΓΑΙΟ TV στις 15.00.
kalymnos-news.gr
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας