Τι πρέπει να κάνουν όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου

Οικονομια Τρίτη, 25η Οκτωβρίου 2016
07ea1cae2b93ce6ec641b72bdf9602a4.jpg

Στο TAXISnet θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς τους όσοι περιμένουν επιστροφή φόρου προκειμένουν να δουν εαν έχει γίνει συμψηφισμός με τυχόν οφειλές που έχουν

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε όλες τις Δ.Ο.Υ., μαζική διενέργεια συμψηφισμού υπερεισπράξεων με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές 141.161 φορολογουμένων.

Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των υπερεισπράξεων αυτών, τις εντυπώσεις κλέβει φορολογούμενος στον οποίο έγινε συμψηφισμός υπερείσπραξης 24.000 ευρώ!

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι υπερεισπράξεις αυτές αφορούν λάθη από την πλευρά των φορολογουμένων κατά την ηλεκτρονική πληρωμή των υποχρεώσεών τους, που είχαν ως συνέπεια να πληρώσουν φόρους περισσότερους από όσους πραγματικά χρωστούσαν! Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε μέσω της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία. Στις περιπτώσεις αυτές θα περιληφθούν και συμψηφισμοί επιστροφών φόρου προς φορολογούμενους με οφειλές των ίδιων φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
30 °C
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 7:30ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency