Άγκυρα: Βίζα, ή ακυρώνουμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Πολιτικη Τετάρτη, 19η Οκτωβρίου 2016
89c9ea662f3aed1c4a7ad0da7da97f3a.jpg

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταργήσει μέχρι το τέλος του έτους τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται την Ευρώπη και να μην επιμένει να αλλάξει η τουρκική νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, προειδοποίησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Η Τουρκία συμφώνησε τον Μάρτιο να σταματήσει τους παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης, την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η απελευθέρωση της βίζας επρόκειτο να γίνει εντός του Οκτωβρίου, όμως οι Βρυξέλλες ζητούν να αλλάξει πρώτα η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της Τουρκίας.
"Το να πιέζουν για κάτι τέτοιο παρά την κατάσταση είναι σαν να βάζουν ένα φράγμα στην απελευθέρωση της βίζας και επομένως θα συμπεράνουμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν" είπε ο Τσελίκ. "Στην περίπτωση αυτή δεν θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και θα την ακυρώσουμε, αν χρειαστεί", πρόσθεσε.
Ο Τσελίκ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι οι αφίξεις παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σε 20-30 ανθρώπους την ημέρα, από τους 7.000 που είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2015.
Είπε επίσης ότι οι μαζικές διαθεσιμότητες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου δεν είχαν καμιά επίπτωση στην ομάδα η οποία διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

imerisia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
dhmos-kw.jpg
Εκτεταμένος καθαρισμός οδών του παραλιακού μετώπου της πόλης Κω, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου

Εκτέλεση εργασιών εκτεταμένου καθαρισμού και πλύσης οδοστρώματος.

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174741.png
Νικητιάδης: Με τη ΝΔ είδος πολυτελείας οι διακοπές στα νησιά μας

''Αυξήσεις που αγγίζουν το 43% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2019 μέχρι σήμερα''

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-174511.png
Μηνάς Χατζημιχαήλ: Τουριστική επένδυση με… απόσβεση σε 25 χρόνια; Όχι, ευχαριστώ

Όταν το κράτος σου φέρεται σαν εχθρός… έρχονται τα funds ως «άσπονδοι φίλοι».

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-114054.png
Ιωάννης Παλλήκαρης: Σταμάτης Κ. Μανούσης - Ένα αφήγημα ζωής

Ο κ. Ιωάννης Γ. Παλλήκαρης είναι ομ. καθηγητής Οφθαλμολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2:33ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency