Κλείνουν στις 15 Νοεμβρίου οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αν δεν υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης

Πολιτικη Σάββατο, 15η Οκτωβρίου 2016
67ad7c936b040a93330127806b8a2c8b.jpg

Κλείνουν στις 15 Νοεμβρίου οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αν δεν υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το κλείσιμο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 15 Νοεμβρίου και εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν αναληφθεί οι υπεσχημένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την στελέχωσή τους, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο.

Σύσσωμες οι παρατάξεις υπερψήφισαν την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κλείσιμο των Υπηρεσιών, αλλά και για την ανάγκη να σταλεί προς την κυβέρνηση ένα μήνυμα ομοθυμίας και αποφασιστικότητας από το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των οποίων παρίσταντο στη συνεδρίαση, να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νησιωτικές κοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τα συνεχή διαβήματα, παραμένει η πιο υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας, γεγονός που επιδεινώνεται λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της. Το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και τα παρελκόμενα του στη ζωή των νησιωτών έχει εκθέσει επανειλημμένως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στους καθ’ ύλιν αρμοδίους Υπουργούς, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια, με την κάλυψη 250 κενών θέσεων, αλλά και σε μικρούς Δήμους, με την επίκληση μάλιστα και των δηλώσεων του ιδίου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για σεβασμό στην νησιωτικότητα και στην ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών.

Οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού έχουν ως αποτέλεσμα, οι υπάρχοντες υπάλληλοι της Περιφέρειας και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του πολυνησιακού συμπλέγματος Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, να εργάζονται σε «αδιανόητες συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει ότι « η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια σοβαρές οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Υπηρεσιών, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του ρόλου τους οφείλουν».

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αδυνατεί να συνεχίσει την λειτουργία της υπό αυτές τις συνθήκες, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να θέσει στην κυβέρνηση το χρονικό όριο της 15ης Νοεμβρίου, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της.

Εφόσον το διάστημα αυτό παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στο κλείσιμο των Υπηρεσιών της, πρόθεση και αναγκαιότητα για την οποία ο Περιφερειάρχης έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kyt.webp
Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί – Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός

Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.

svinou2.webp
Κ. Σβύνου: Σήμερα, έξω από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Κω, κάποιοι της ΚΝΕ στήθηκαν και μοίραζαν φυλλάδια στα ΠΑΙΔΙΑ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού

file_00000000ef0c81f4a2aebd2b25ab47ba.png
Vidcast 19/10/26
Kosnews24 VIDCAST #3: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης – Οι κορυφαίοι Έλληνες drifters είναι από την Κω!

Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!

neuter-1.jpg
Animal Rescue Kos: Πάνω από 11.000 στειρώσεις γατών στην Κω – Αλλαγές στη συνεργασία με τα ξενοδοχεία

Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 8:59ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας