Στο τελευταίο άρθρο του με τίτλο ‘Νησιωτικότητα και Αριστερά΄ ο κ. Καματερός, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επιχειρεί μέσα από ένα μακροσκελές και γενικόλογο κείμενο να αναπτύξει τη θέση της Αριστεράς σε σχέση με την έννοια της ‘νησιωτικότητας’ καταλήγοντας πως ‘κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση των ανισοτήτων’.
Θα μπορούσε όμως να είναι πιο σύντομος στην ανάλυσή του και πιο συγκεκριμένος αναφέροντας αυτά που ο ίδιος και οι σύντροφοί του ψήφισαν στη Βουλή:
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την εξοντωτική αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, την καθυστέρηση στην έκδοση βίζας σε τουρίστες από τρίτες χώρες (Ρωσία, Τουρκία) καθώς και τους επικίνδυνους χειρισμούς στο ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων που έπληξαν ανεπανόρθωτα το τουριστικό μας προϊόν, καταλαβαίνει κανείς ποια είναι η πραγματική σχέση Αριστεράς και νησιωτικότητας.
Τέλος, ο κ. Καματερός θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σύντομος ζητώντας σε πρώτη φάση συγνώμη από τους νησιώτες επειδή η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. κατήργησε την έννοια της νησιωτικότητας.
Γιάννης Κρητικός
Πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία