Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει το κλείσιμο μιας σειράς τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Στη περιοχή μας δεν θα λειτουργήσουν στην Β’ Λυκείου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου 8 τομείς στη Ρόδο και 4 στη Κω. Ειδικότερα με την Φ12/159571/Δ4 28-09-2016 απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, εκατοντάδες μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων θα υποχρεωθούν, είτε να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο. Ειδικά για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κω , αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει και αύξηση της μαθητικής διαρροής αφού πρακτικά η μετακίνηση τους σε άλλο νησί είναι αδύνατη.
Αυτή η εξέλιξη καταργεί το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να επιλέξουν την ειδικότητα που προτιμούν. Άμεσα θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , θα οδηγήσει τους μαθητές στην ιδιωτική επαγγελματική κατάρτιση με όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται για τις οικογένειές τους. . Ταυτόχρονα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΕΠΑΛ , δέχονται άλλο ένα σοβαρό πλήγμα αφού δημιουργούνται τεχνητές υπεραριθμίες με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
Η Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1/10/2016 , καταδικάζοντας την πολιτική του υπουργείου Παιδείας , αποφάσισε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την παρεμπόδιση της κατάργησης των τμημάτων των ΕΠΑΛ.
Πρώτη μέρα κινητοποιήσεων είναι η Τετάρτη 5 Οκτώβρη , με μεγάλη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας, εκπαιδευτικών , μαθητών των ΕΠΑΛ και γονέων. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις περιφερειακές διευθύνσεις και διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου , καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής , τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους γονείς τους να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των απαράδεκτων αποφάσεων της κυβέρνησης , αγωνιστικά να τις ακυρώσουν
• ΟΧΙ στην εγκατάλειψη της τεχνικής εκπαίδευσης.
• ΟΧΙ στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης .
Ο πρόεδρος Ο γραμματέας
Κριαράς Στέλιος Κρητικός Δημήτρης
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας