Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την κρίση και τις κυβερνητικές ακροβασίες, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν και επενδύουν στην περαιτέρω πόλωση της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας όποιον τολμήσει να έχει αντίρρηση και να αμφισβητεί την άποψη και τους χειρισμούς τους ως φασίστα. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, τόλμησε ο κ. Καματερός από το βήμα της Βουλής να δώσει μαθήματα δημοκρατίας στη Νέα Δημοκρατία, για να καλύψει την πενία επιχειρημάτων της παράταξής του στο θέμα του μεταναστευτικού, που ήταν το θέμα της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.
Ενώ ομολογείται πλέον και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα ότι η μεγάλη πλειονότητα των φιλοξενούμενων στα ΚΕ.Π.Υ. των νησιών είναι οικονομικοί μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν και όχι πρόσφυγες πολέμου, ακούμε κάθε μέρα και έναν ευρωπαίο αξιωματούχο να διαμηνύει ότι οι μετανάστες δεν θα φύγουν από τα νησιά. Ακούμε ακόμη ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέα hotspot νησιά μας. Ακούσαμε και το αμίμητο: ότι εάν η κυβέρνηση μεταφέρει οικονομικούς μετανάστες από τα νησιά, θα παραβεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ο εμπαιγμός πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.
Ας μας απαντήσουν ξεκάθαρα λοιπόν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ:
Δρομολογούν νέο hotspot στην Κω, ναι ή όχι;
Έχουν γνώση ότι στο hotspot της Κω χωρητικότητας 1000 ατόμων φιλοξενούνται 1800 άτομα;
Προτίθεται η κυβέρνηση να μεταφέρει τους οικονομικούς μετανάστες σε άλλες περιοχές της χώρας μειώνοντας τον αριθμό τους στην Κω;
Επειδή προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε σχέδιο έχει ούτε και άποψη, πέραν από τις ιδεοληψίες της, ας διαβάσουν και ας υιοθετήσουν οι κυβερνώντες τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό.
Πρέπει, όμως, πρώτα να αποδεχθούν φύλαξη των συνόρων, παραμονή μεταναστών για λίγες μόνον ημέρες στα νησιά για την καταγραφή τους και λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους οικονομικούς μετανάστες.
Διότι αυτά είναι δεσμεύσεις για τη Νέα Δημοκρατία.
Ενώ η Ελλάδα δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και σε τόσα άλλα ζητήματα, η κυβέρνηση με εμφανέστατη απάθεια στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες και ολόκληρους πληθυσμούς προσπαθώντας να κρύψει κάτω από το χαλί την ανικανότητα που τη χαρακτηρίζει και τη δίψα της για την με κάθε τρόπο παραμονή της στην εξουσία. Η Κως, ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της χώρας, με τα όσα δεινά έχει υποφέρει τα δύο τελευταία έτη, αποτελεί θύμα της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαφορίας.
Όπως θα γράψει και ο ιστορικός του μέλλοντος, τη στιγμή που η Ελλάδα μάχεται για την επιβίωσή της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «αγρόν ηγόρασε»..
Τοπική Οργάνωση Κω
Νέας Δημοκρατίας
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας