Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας στο Υπουργείο Παιδείας, τα κενά στα Δωδεκάνησα είναι:
21 ΠΕ 16 Μουσικής
35 ΠΕ 06 Αγγλικών
28 ΠΕ 11 Γυμναστών
21 ΠΕ 19-20 Πληροφορικής
18 ΠΕ 18 Εικαστικών
03 ΠΕ 32 Θεατρικής Αγωγής
80 + Ειδικής Αγωγής (τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη)
Επίσης, σοβαρό πρόβλημα παραμένει αυτή τη στιγμή το ότι δεν καλύπτεται η λειτουργία των περισσότερων ολοήμερων τμημάτων, αφού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας από φέτος δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος δάσκαλος για κάθε ολοήμερο και τα κενά θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τις πλεονάζουσες διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών του πρωινού τμήματος. Για να γίνει όμως αυτό εφικτό πρέπει να γίνουν πρώτα όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις ειδικοτήτων στο πρωινό τμήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να λειτουργούν ελάχιστα ολοήμερα τμήματα στα Δωδεκάνησα.
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας