Με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επαναλειτουργεί η Σχολή Δυτών Καλύμνου

Πολιτικη Τετάρτη, 21η Σεπτεμβρίου 2016
a59b8a6681de7bae30e6217bda336722.jpg
Γιώργος Χατζημάρκος: «Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη της Καλύμνου να συνεχίσει την μακρά παράδοση, δημιουργώντας παράλληλα νέες προοπτικές απασχόλησης για τους κατοίκους του νησιού»
Η Σχολή Δυτών στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο, επαναλειτουργεί στις 5 Οκτωβρίου, με την οικονομική και διοικητική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κάλυψε και φέτος τη δαπάνη για την λειτουργία της Σχολής, ύψους 25.000 ευρώ, «ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της Καλύμνου να συνεχίσει την παράδοση και την ιστορία της, ταυτόχρονα με την απόκτηση της επαγγελματικής κατάρτισης, που ανοίγει νέες προοπτικές απασχόλησης στους κατοίκους του νησιού», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Ταυτόχρονα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ορίστηκε το διδακτικό προσωπικό της Σχολής για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.
Ειδικότερα:
Διευθυντής της Σχολής ορίζεται ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Καραντζιούνης, Λιμενάρχης, με αντικαταστάτη τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόφιλο Τσαγκάρη.
Αξιωματικός Δύτης του Πολεμικού Ναυτικού, οριζόμενος από ΔΔΜΝ, ο Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός
Ιατρός Υπερβαρικής Ιατρικής του Βουβάλειου Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου, ο Νικόλαος Κουντούρης.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκε η πρόσληψη και εκπαιδευτικού προσωπικού στη Σχολή Δυτών Καλύμνου, από ιδιώτες και χωρίς αμοιβή, για την εκπαιδευτική περίοδο 2016.
Πρόκειται για τους Μιχαήλ Μονοκάνδυλο, Ιατρό Πνευμονολόγο, Κωνσταντίνο Ζακελίδη, Ιατρό ΩΡΛ, Βασιλική Γαβαλά, Γενικό Χειρουργό, Γεώργιο Τσακωνίτη, Επικ/στη ΛΣ, διπλωματούχο Πλοίαρχο ΕΝ, Μπαϊράμη Μικέ, Διπλωματούχο Μηχανικό ΕΝ και Ιωάννη Χειλλά, υπεύθυνο Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου.
Οι θέσεις του εκπαιδευτή Δύτη Α΄τάξης τριών αστέρων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Τεχνικής Κολύμβησης, καθώς και του βοηθού εκπαιδευτή, θα καλυφθούν από τον εκμισθωτή του καταδυτικού σκάφους.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 5 Οκτωβρίου 2016.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι για την τρέχουσα περίοδο ο αριθμός των ενδιαφερομένων σπουδαστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι εγκεκριμένες θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί, γεγονός που καταδεικνύει την δυναμική της Σχολής Δυτών Καλύμνου και καθιστά επιβεβλημένη την συνέχιση της λειτουργίας της.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-07-18-114054.png
Ιωάννης Παλλήκαρης: Σταμάτης Κ. Μανούσης - Ένα αφήγημα ζωής

Ο κ. Ιωάννης Γ. Παλλήκαρης είναι ομ. καθηγητής Οφθαλμολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης

stighmiotipo-othonis-2025-06-26-112541.webp
Βασίλης Χαδούλης: Η Κως του “κάνω ό,τι θέλω” – Δεν είναι αυτή η πόλη που μας αξίζει

Έλλειψη ελέγχου, αυθαιρεσία, αδιαφορία για τον δημόσιο χώρο και την προσβασιμότητα.

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-090413.png
Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η επόμενη Δευτέρα 21 Ιουλίου, ώστε να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία

stighmiotipo-othonis-2025-07-18-084753.png
Ένταξη προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας ISPS στο λιμάνι Πόθιας Καλύμνου, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027

Η Κάλυμνος θα μπορεί με αξιοπιστία να εξυπηρετεί διεθνείς πλόες, τόσο κρουαζιέρας όσο και καθημερινών διασυνοριακών μετακινήσεων.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
30 °C
Παρασκευή, 18 Ιουλίου 5:42ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency