Αναστέλλουν την αποχή τους οι δικηγόροι από την Παρασκευή

Κοινωνια Τρίτη, 13η Σεπτεμβρίου 2016
dc1b1e2b17dafc18354f673cba618906.jpg

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και εν όψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε ομόφωνα:

* Να αναστείλει από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 τη στοχευμένη αποχή.

Το δικηγορικό Σώμα παραμένει ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το Ασφαλιστικό.

* Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31.12.2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

* Ομοφώνως επίσης η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
astynomia-1-(1).jpg
Διάρρηξη οικίας στο Μαστιχάρι - Έκλεψαν χρυσαφικά

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου

stighmiotipo-othonis-2025-07-11-085051.png
ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η απόδοση ΑΦΜ σε ανηλίκους άνω των 12 ετών χωρίς ταυτότητα

Η υποβολή του αιτήματος γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στην επιλογή ΑΦΜ & Κλειδάριθμος.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Κυριακή, 13 Ιουλίου 2:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency