Πραγματοποιήθηκε στην Κω ενημερωτικό σεμινάριο για την "Βελτίωση της υγειονομικής ανταπόκρισης στους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες"

Πολιτικη Δευτέρα, 5η Σεπτεμβρίου 2016
2b7f7dc5ef322688008d0a402aaa3631.jpg

Μετά από πρόσκληση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κας Χ. Γιασιράνη, προς τις αρμόδιες αρχές, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 01/09 το ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο "Βελτίωση της υγειονομικής ανταπόκρισης στους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και άλλους μετανάστες" στην αίθουσα του ΕΒΕΔ στην Κω και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου SH-CAPAC.

Παρευρέθηκαν ο Έπαρχος Κω κ. Γ. Χαλικιδιός, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Ι. Θεμέλαρος, η Διοικήτρια των νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου κα Κ. Χατζηστρατή, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Λέρου κα Ε. Σαρίκα, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω κ. Ν. Γεωργαντής, ο Λιμενάρχης Λέρου κ. Σ. Μπιλλήρης, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Κω κος Δ. Καπανδρίτης, η Πρόεδρος της Πρόνοιας του Δήμου Κω κ. Β. Πη, ο Διοικητής 1ης Υποδοχής του Hot Spot στην Λέρο κ. Ι. Χρυσαφίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου κ. Ι. Σιφουνιός καθώς και εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα δύο νησιά.

Το σεμινάριο άνοιξε η κα Γιασιράνη περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί επί του παρόντος στα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δίνοντας τον λόγο μετά στα μέλη της ομάδας του έργου SH-CAPAC κκ. Daniel Lopez-Acuna, Ines Keygnaert, Iain Aitken και Alberto Infante οι οποίοι παρουσίασαν τα κύρια σημεία και τους στόχους του έργου. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς δημόσιας υγείας και πώς αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου είχε ως εξής:

13.00 -13.15 Καλωσόρισμα - Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

13.15-13:30 Συστάσεις των παρευρισκόμενων και ομιλητών

13.30-14.15 Κυρίαρχες τάσεις αναφορικά με την υγειονομική ανταπόκριση στην πρόσφατη εισροή μεταναστών στην Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Έργο SH-CAPAC - Daniel Lopez Acuna

14.15- 14.45 Πλαίσιο συντονισμού για την βελτίωση της υγειονομικής ανταπόκρισης - Ines Keygnaert

15.30-16.15 Εκτίμηση των αναγκών υγείας και των μέσων προστασίας της υγείας - Iain Aitken

16.15-16.45 Ανάπτυξη σχεδίων δράσης για την υγειονομική ανταπόκριση - Alberto Infante

17.30-18.00 Βελτίωση της πρόσβασης και μείωση των εμποδίων στην υγειονομική περίθαλψη - Daniel Lopez-Acuna

18.15-18.45 Ανάπτυξη των ικανοτήτων των φορέων και κατάρτιση του εργατικού δυναμικού της υγείας - Daniel Lopez-Acuna

19.00-20.00 Ομάδες εργασίας και πιθανές δράσεις στο Νότιο Αιγαίο

20.00-20.30 Συζήτηση

20.30-20.45 Κλείσιμο του σεμιναρίου – Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Οι επιστήμονες που υλοποιούν το έργο SH-CAPAC, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα όσα άκουσαν και κατέγραψαν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζήτησαν από την κα Γιασιράνη να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό και την Λέρο, προκειμένου να αποκομίσουν προσωπική αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί και σε αυτό το νησί.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το ΕΒΕΔ Κω και τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου για την διάθεση των αιθουσών και του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού για την επιτυχή διεξαγωγή τους σεμιναρίου και της μετάδοσης του μέσω τηλεδιάσκεψης.

asulo1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kyt.webp
Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί – Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός

Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.

svinou2.webp
Κ. Σβύνου: Σήμερα, έξω από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Κω, κάποιοι της ΚΝΕ στήθηκαν και μοίραζαν φυλλάδια στα ΠΑΙΔΙΑ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού

file_00000000ef0c81f4a2aebd2b25ab47ba.png
Vidcast 19/10/26
Kosnews24 VIDCAST #3: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης – Οι κορυφαίοι Έλληνες drifters είναι από την Κω!

Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!

neuter-1.jpg
Animal Rescue Kos: Πάνω από 11.000 στειρώσεις γατών στην Κω – Αλλαγές στη συνεργασία με τα ξενοδοχεία

Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 11:20ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας