ΛΕΡΟΣ: Εντολή για διερεύνηση του περιστατικού με λιμενικό και πρόσφυγα έδωσαν οι Αρχές

Πολιτικη Δευτέρα, 29η Αυγούστου 2016
10bda9de4aff938c3a0760e16ea364a7.jpg
Εντολή για διερεύνηση του περιστατικού με λιμενικό που φαίνεται σε βίντεο να βρίζει και να χτυπά πρόσφυγα έδωσαν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, το περιστατικό έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Λέρου, είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ το βίντεο αποτελεί απόσπασμα ενός αφιερώματος του Time για την προσφυγική κρίση.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου, «αναφορικά με το οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου γίνεται γνωστό ότι ενημερώθηκαν αρμοδίως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και οι οποίοι έδωσαν ήδη σχετικές εντολές για πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του υπόψη περιστατικού».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΡΟΥ:

"Η Δημοτική αρχή Λέρου καταδικάζει με έντονο τρόπο την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά λιμενικού οργάνου σε σκάφος που όπως φαίνεται σε ανάρτηση του ειδησεογραφικού site ZOUGLA.GR επιτέθηκε με τρόπο προσβλητικό φραστικά αλλά και χειρονομώντας σε ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.

Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλουν την χώρα μας και δεν ταιριάζουν στις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Ζητάμε την εξέταση και απόδοση ευθυνών από το Αρχηγείο του Λιμενικού σε συνδυασμό με τις προηγούμενες απαράδεκτες συμπεριφορές για τις οποίες δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες ακόμα και τις οποίες έχουμε καταγγείλει".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
11 °C
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 7:07ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency