H Europol στέλνει 200 αξιωματικούς στα ελληνικά νησιά -Για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

Πολιτικη Σάββατο, 27η Αυγούστου 2016
81c8e37dc7ceb354e3470e9c1aa6b1a3.jpg

Περίπου 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα φτάσουν στα ελληνικά νησιά τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ελέγχουν τις ροές τζιχαντιστών ανάμεσα στους μετανάστες, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ.

Ο Γουένραϊτ παρουσίασε μια ξεκάθαρη θέση, η οποία έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα όλες τις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών. Το Ισλαμικός κράτος, θέλοντας να απαντήσει στα χτυπήματα που δέχεται εντός της Συρίας, αποφάσισε να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη, προκειμένου να επηρεάσουν μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Οι περίπου 200 αξιωματικοί που θα φτάσουν στα Βαλκάνια, θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά και θα χρησιμοποιήσουν μεθόδους της αγγλικής ασφάλειας. «Διαπιστώνουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους να βάλει όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορεί μέσα στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ανάλογες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Evening Standard» ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες τις επιθέσεις.

Μάλιστα ο Γουένραϊτ αποκάλυψε πως την περασμένη εβδομάδα η Europol ανακάλυψε σε καμπ μεταναστών στην Ελλάδα διάφορα διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές.

iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kyt.webp
Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί – Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός

Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.

svinou2.webp
Κ. Σβύνου: Σήμερα, έξω από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Κω, κάποιοι της ΚΝΕ στήθηκαν και μοίραζαν φυλλάδια στα ΠΑΙΔΙΑ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού

file_00000000ef0c81f4a2aebd2b25ab47ba.png
Vidcast 19/10/26
Kosnews24 VIDCAST #3: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης – Οι κορυφαίοι Έλληνες drifters είναι από την Κω!

Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!

neuter-1.jpg
Animal Rescue Kos: Πάνω από 11.000 στειρώσεις γατών στην Κω – Αλλαγές στη συνεργασία με τα ξενοδοχεία

Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 11:58ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας