
Η βάση της Ελληνικής Oμάδας Διάσωσης στην Κώ δέχθηκε κλήση απο το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για ναυάγιο και δυο άτομα στη θάλασσα στις συντεταγμένες Β 36 53 44, Α 27 17 14
.Το διασωστικό σκάφος Rescue 2 έσπεύσε στην περιοχή του ναυαγίου, εντόπισε τους ναυαγούς και δυο διασώστες έσπευσαν για εκτίμηση της κατάστασής τους. Ο ένας ναυαγός δεν είχε αισθήσεις. Τρίτος διασώστης βούτηξε με πλωτό φορείο και ο ναυαγός περισυνελέγη. Οδηγήθηκε στο Rescue 2 και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ακολουθώντας διαδικασία ΚΑΡΠΑ καθώς δεν ανέπνεε.
Το Rescue 2 παράλληλα ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων ότι έχριζε άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο ,ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και κατευθύνθηκε στο λιμάνι άμεσα, οπου οι διασώστες στην ξηρά τον παρέλαβαν και συνέχισαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας και χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή ώσπου να τον παραλάβει το ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Κω.
Οι διασώστες με το δεύτερο ναυαγό παραμένουν στο σημείο του ναυαγίου μεχρις ότου επιστρέψει το Rescue 2 για να τους παραλάβει και να μεταφέρει και τον δεύτερο ναυαγό στην στεριά όπου και του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες απο τους διασώστες.
Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί επίσης με ασθενοφόρο.
Στη διάρκεια της επιχείρησης υπάρξε συνεχής επικοινωνία με τη στεριά μέσω ασυρμάτων η οποία ήταν συνδεμένη με την μικροφωνική που είχε στηθεί για την 6 Παννελήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών που διοργάνωσαν οι Τρίτωνες τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεργασία τους, οπώς επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Κω για την διευκόλυνση της άσκησης.
Στην άσκηση συμμετείχαν τα παραρτήματα της ΕΟΔ Κυκλάδων με 5 διασώστες και ένα διασωστικό σκάφος (Rescue 2) και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με 20 διασώστες, με όλο τον απαιραίτητο διασωστικό εξοπλισμό (2 μπουκάλες οξυγόνου, 2 μάσκες AMBU, απινιδωτής, 1 πλωτό φορείο,1 φορείο ακινητοποίησης, αερονάρθηκες, σωσίβια, αλουμινοκουβέρτες και λοιπά αναλώσιμα υλικά).
Εκ του ΔΣ




Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας