Δεν είχε προλάβει κάν να τελειώσει η συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση στην οποία υπήρχαν θετικές και ευχάριστες ειδήσεις, όπως η δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών μας με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, και ο κ.Μπάρδος, που κανείς δεν τον γνωρίζει στην Κω, επιτέθηκε με δήλωσή του στο Δήμαρχο Κω.
Με προσβλητικό και ιταμό τρόπο απευθύνεται σε ένα Δήμαρχο που εξελέγη με το 67% των πολιτών της Κω.
Αναρωτιέται κανείς που έμαθε ο κ.Μπάρδος τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου για να τοποθετηθεί με αυτό τον ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο όχι απέναντι στο Δήμαρχο της Κω αλλά απέναντι στους πολίτες της Κω. Γιατί είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου
Εμάς τους πολίτες της Κω, προσβάλλει ο κ.Εντεταλμένος της Περιφέρειας, που βέβαια απλά υπέγραψε ο άνθρωπος αυτό που του ετοιμάσανε,
Με μια καθαρά παραταξιακή ανακοίνωση, που είναι πολύ μακριά από τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό και ενωτικό χαρακτήρα, που πρέπει να παίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ.Μπάρδος αποδίδει στο Δήμαρχο ευθύνες για ‘’την καταστροφή της Κω’’.
Την ίδια ακριβώς φρασεολογία , τον ίδιο κώδικα χρησιμοποιούν και κάποιοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου. Κατά...σύμπτωση.
Για ποιο λόγο όμως ΄΄κατέστρεψε΄΄ ο Δήμαρχος της Κω κ.Μπάρδο;
Γιατί είχε διαφορετική θέση από την Περιφέρεια στο μεταναστευτικό; Την Περιφέρεια που αντί να είναι μαζί με το Δήμο και την τοπική κοινωνία, μας φόρτωσε το hotspot;
Τον κ.Κυρίτση και όλους μας θα μας κρίνουν οι πολίτες της Κω.Μόνο οι πολίτες της Κω.Και σε όποιον αρέσει.
Ενώ τον Περιφερειάρχη και τους συν αυτώ θα τους κρίνουν οι πολίτες της Ρόδου αλλά θα τους κρίνουμε και εμείς , όταν έρθει η ώρα.
Ο Δήμαρχος Κω στοχοποιείται από την Περιφέρεια, γιατί θέλει να είναι συνεπής στην προεκλογική του εξαγγελία και να συνδέσει τα χωριά της Κω με τη δημοτική συγκοινωνία. Από πότε η συνέπεια είναι συνώνυμο της καταστροφής;
Και από πότε η επέκταση μιας γραμμής προς το Τιγκάκι από το Δήμο, είναι μονομερής ενέργεια;
Ανάλογο πρόβλημα έχει ο κ.Μπάρδος και με το Δήμο Καλύμνου που και αυτός θέλει να δρομολογήσει λεωφορεία για να εξυπηρετεί τους πολίτες.
Με ποιους αλήθεια είναι ο κ.Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας;
Φυσικά όλα αυτά δεν αφορούν τον κ.Μπάρδο, που κανείς δεν τον ξέρει στην Κω ούτε και θα υπάρχει μετά από λίγο καιρό.
Όλα αυτά αφορούν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον κ.Χατζημάρκο, τον οποίο και εγώ και πολλοί άλλοι ψηφίσαμε. Και έχει υποχρέωση να μας ακούσει.
Όσο επιλέγει τη συγκρουσιακή λογική, όσο ανοίγει μέτωπα , αυτός χάνει.
Τα έχει βάλει με το Δήμο Κω, επιτίθεται σε όποιον έχει αντίθετη από τη δική του άποψη, αναμειγνύεται με απαράδεκτο τρόπο στα δημοτικά μας πράγματα ( κάποιοι λένε μάλιστα ότι ετοιμάζει και δικό του υποψήφιο δήμαρχο).
Κύριε Χατζημάρκο είστε Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Δεν είστε Πλανητάρχης ούτε Συνταγματάρχης.
Η Περιφέρεια οφείλει να καταλάβει ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, οφείλει να σέβεται το Δήμο Κω και τους πολίτες της Κω.
Η Περιφέρεια δεν μπορεί να έχει Ροδοκεντρικό χαρακτήρα. Υπάρχουμε και εμείς.
Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίξει το Δήμο Κω στην προσπάθεια που κάνει για να επεκτείνει τη δημοτική συγκοινωνία στα χωριά. Γιατί δεν έχουν βάλει εδώ και ένα χρόνο το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Γιατί δεν μας λένε γιατί διαφωνούν με την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά, ποιοι είναι οι λόγοι;
Σε κάθε περίπτωση οι επιθετικές ανακοινώσεις, η συγκρουσιακή λογική και αυτή η απαράδεκτη φρασεολογία δεν έχουν καμία σχέση με τον ενωτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο θεσμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Αν ο κ.Χατζημάρκος θέλει συνεργασία, χωρίς ηγεμονισμούς και σε πνεύμα συνεννόησης, εμείς είμαστε εδώ.
Και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Η Κως όμως το ελάχιστο που απαιτεί είναι σεβασμός.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας