Η. Καματερός: διασφαλίστηκε ο δημόσιος έλεγχος στα λιμάνια
Η κυβέρνηση βρήκε μια συμφωνία για την παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά με την οποία διαφωνούσε. Προσπάθησε να τη βελτιώσει σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και το κατάφερε, δήλωσε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε., στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό νομοσχέδιο. Προσδιόρισε τη διαφωνία με τους νεοφιλελεύθερους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «…εμάς μας ενδιαφέρει πως με τις βελτιώσεις που κάνουμε ωφελείται η κοινωνία. Εμείς με αξιοπρέπεια θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε όσο γίνεται την κοινωνία και να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερα οφέλη, κάτι που δεν απασχολούσε ή δεν απασχολεί τις άλλες αντιλήψεις».
Ο Ηλίας Καματερός με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Πειραιά από το 2002.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση με την αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης σχεδόν διπλασίασε το οικονομικό όφελος για το δημόσιο, διεύρυνε τις ζώνες προστασίας, διασφάλισε τα εργασιακά δικαιώματα και τις υποχρεωτικές επενδύσεις από την ανάδοχο εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείριση του λιμανιού για 40 χρόνια.
Πάνω από όλα, σημείωσε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε το δημόσιο έλεγχο στα λιμάνια, ρυθμίζοντας θέματα κρατικής εποπτείας και διασφάλισης του δημοσίου.
Επίσης προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα των υπόλοιπων λιμανιών, αφού περνούν στο νέο ταμείο για αξιοποίηση και δεν παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ όπου είχαν μεταβιβαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για εκποίηση.
Την εισήγηση του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=rkrmb68fVUY&feature=youtu.be
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας