ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Οι δύο αλλοδαποί που διέμεναν στο νησί, δεν δίστασαν να προσποιηθούν τους τουρίστες για να πετύχουν το στόχο τους. Έτσι ενοικίαζαν αυτοκίνητα και με αυτά πήγαιναν στα ξενοδοχεία που είχαν επιλέξει για τη «δουλειά» τους. Εκεί αφού τριγυρνούσαν όσο χρειάζονταν ως παραθεριστές, εντόπιζαν τα δωμάτια από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι τους και αφού τα παραβίαζαν αφαιρούσαν από αυτά μικρά χρηματοκιβώτια ασφάλισης αντικειμένων (safe box), χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την αστυνομία η εγκληματική δραστηριότητα των δύο αλλοδαπών περιλαμβάνει 21 κλοπές που διέπραξαν στη Ρόδο και 1 στην Κω, κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται στις 60.000 ευρώ. Οι δε περιοχές που δραστηριοποιούνταν στην Ρόδο οι δύο αλλοδαποί ήταν Ιαλυσός, Κολύμπια και Φαληράκι.
Πηγή: rodiaki.gr
Η υποβολή του αιτήματος γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στην επιλογή ΑΦΜ & Κλειδάριθμος.
Σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος του - Δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Έγινε έλεγχος από την αστυνομία, μετά από καταγγελία.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπονεί το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για την περίοδο 2025–2028, ενισχύοντας τις πολιτικές ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και δημόσιας ζωής.