ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΩ
Πορφυρίου 21, Κως, 2ος όροφος ΤΗΛ. 6975822477, 6934991954 ΦΑΞ.22420-22394
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο τον Κωακό λαό την ασυδοσία του εργοδότη Νέσκε που έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε συνάδελφο εργαζόμενο της επιχείρησης ,ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Αυτό συνέβη όταν ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη την πρόσκληση για τριμερή συνάντηση εργατικής διαφοράς στο ΣΕΠΕ Κω ,όπου κατέφυγε ο εργαζόμενος μετά από αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση που προχώρησε η εργοδοσία η οποία θεώρησε ότι αφού μπορεί να μην τηρεί τις ελάχιστες συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στον εργαζόμενο ,μπορεί και να ξυλοφορτώνει σαν να ναι δουλικά του!
Το θράσος της εργοδοσίας -μικρής ή μεγάλης -αντλείται από το οπλοστάσιο που λέγεται κυβερνητικό έργο ,οδηγίες ΕΕ- ΔΝΤ κι από άλλες συμμαχίες που με νόμους προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς. Να τους πείσουν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν αμαχητί μια ζωή χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν αυτοί που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, μια χούφτα δηλαδή κεφαλαιοκρατών .
Εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι. Βροντοφωνάζουμε πως «ΔΟΎΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΏΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ!»
Γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό που βιώνουν συνάδελφοι μας που εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες, για ένα βδομαδιάτικο χαρτζιλίκι ίσα ίσα για να πηγαίνεις στη δουλειά και να γυρνάς σπίτι και τίποτα άλλο. ;
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο. Απαντάμε με ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΎ! Σε κάθε χώρο δουλείας, για να μην αφήνουμε σε κανένα το δικαίωμα να μας εκμεταλλεύεται. Μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας και τα διεκδικούμε. Ξεσκεπάζουμε και αντιπαλεύουμε τον σάπιο εργοδοτικό συνδικαλισμό όπου τον συναντάμε .
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με γερά-ζωντανά-μαζικά σωματεία, οργανωτές της αντίστασης και αντεπίθεσης.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην εταιρία Νέσκες Εμπόριο Κρεάτων,
Το Σωματείο στέκεται δίπλα σου για να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Όσο ανέχεσαι τις απαιτήσεις του εργοδότη αυτές δεν έχουν τέλος. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ! Γράψου τώρα στο σωματείο. Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Πάλεψε μαζί μας για τα αιτήματά του κλάδου.
ΔΏΣΕ ΔΎΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΣΟΥ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας