6 παραλίες της Κω με Γαλάζια Σημαία - Γαλάζια και η ΜΑΡΙΝΑ

Τουρισμος Τετάρτη, 25η Μαΐου 2016
4d2f1a3ef68ac767ee0fa4ce9eeb0142.jpg

Την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στην ποιότητα των νερών κολύμβησης κατέλαβε η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, το 97,2% των σημείων κολύμβησης που ελέγχθηκαν στη χώρα μας ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα η χώρα μας κατέλαβε την 3η θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες», με 430 ακτές και 9 μαρίνες για το 2016.

ice screenshot 20160525 145355

Στην Ελλάδα το 2015 ελέγχθηκαν 1.542 σημεία κολύμβησης (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια), εκ των οποίων τα 1.499 ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Ακόμα 7 σημεία χαρακτηρίστηκαν «επαρκούς ποιότητας» και κανένα κακής ποιότητας. Το 2,2% (34 σημεία) δεν αξιολόγηθηκε, είτε λόγω μικρού αριθμού δειγμάτων., ή αλλαγών στο καθεστώς της περιοχής όπου βρίσκονται. Το ποσοστό «αριστείας» των ελληνικών υδάτων διατηρείται από πέρισυ σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο από το 2014 ο αριθμός των σημείων που παρακολουθούνται μειώθηκε από 2.162 σε 1.542.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης την «πρωτιά» παίρνει, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το Λουξεμβούργο, το οποίο βέβαια συμμετέχει μόλις με 11 σημεία (λίμνες, ποταμοί) τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας στο σύνολό τους. Ακολουθεί η Κύπρος με 99,1%, η Μάλτα με 97,7%. Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος αριθμός σημείων κολύμβησης με κακή ποιότητα νερών σημειώνεται στην Ιταλία (95 σημεία, 1,7%), τη Γαλλία (95 σημεία, 2,8%) και την Ισπανία (58 σημεία, 2,6%). Τα λιγότερα σημεία κολύμβησης με εξαιρετική ποιότητα υδάτων έχουν η Ρουμανία (32%), η Αλβανία (32%), η Σλοβακία (48%) και η Ελβετία (51%).

Με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Επισυνάπτεται όλος ο κατάλογος των ελληνικών παραλιών που βραβεύτηκαν με την Γαλάζια Σημαία.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
astynomia.jpg
Απίστευτο περιστατικό χθες βράδυ στην Κανάρη - Μεθυσμένος οδηγός μπήκε αντίθετα στο ρεύμα

Είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, υπερβαίνοντας κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο. Δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης, ενώ βρισκόταν και παράνομα στην χώρα μας, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

dhmotiko-sumvoulio2.jpg
Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω λόγω της εκδημίας του Μητροπολίτη Αγκύρας κυρού Ιερεμία

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου 2025 και ώρα 18:00, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 9:56ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency