Δήμος Κω: ‘’Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πολίτες και οικογένειες της Κω και της Νισύρου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους.’’

Πολιτικη Τρίτη, 24η Μαΐου 2016
e697e1b281556d0370d3a204e7d3bb52.jpg
Ο Δήμος Κω ασκεί πραγματική και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.
Γιατί κοινωνική πολιτική είναι να στηρίζεις αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, με ουσιαστικό τρόπο και αξιοπρέπεια.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύθηκε ήδη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (με ΑΔΑ ΨΚ8ΩΟΞ7Φ-Ρ7Γ) η απόφαση ένταξης της πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016 Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Κω» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020.
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 91.348,74 € και αφορά κυρίως σε προμήθειες τροφίμων (ποσό 69.594,92 €) και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (ποσό 11.347 €) που θα δοθούν σε άπορους πολίτες και οικογένειες στην Κω και στη Νίσυρο.
Παράλληλα προβλέπεται να δοθεί στον Δήμο Κω, ως επικεφαλής εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης (ανάλογα με τα παραστατικά, τιμολόγια κλπ) το ποσό των 5.203,41 € για διοικητικές δαπάνες και το ίδιο ποσό για συνοδευτικά μέτρα.
Ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Μαρτίου του 2017.
Μετά και την επίσημη απόφαση ένταξης ο Δήμος Κω προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προμηθευτεί τα είδη τα οποία θα διανεμηθούν στους 383 ωφελούμενους του προγράμματος.
Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι συνεχίζεται η παραλαβή και η διάθεση τροφίμων, φρούτων και λαχανικών στους ωφελούμενους από τις προμήθειες που έκανε το κράτος , σε κεντρικό επίπεδο, για όλες τις Κοινωνικές Συμπράξεις της χώρας για το έτος 2015.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
29 °C
Κυριακή, 13 Ιουλίου 7:17ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency