Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών στις επιχειρήσεις εστίασης που πληρούν τις προδιαγραφές πιστοποίησης της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και εντάχθηκαν στο Δίκτυο AegeanCuisine, που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η αναπτυξιακή του εταιρεία Δ.ΕΤ.Α.Π., χθες Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στη Ρόδο.
Συνολικά 74 επιχειρήσεις εστίασης στο Νομό Δωδεκανήσου διαθέτουν πλέον πιστοποιητικό ένταξης στο Δίκτυο Aegean Cuisine, κατόπιν επιθεωρήσεων που διεξήχθησαν από την TUVHELLAS και σύμφωνα με το νέο, επικαιροποιημένο πρότυπο.
Επίσημοι καλεσμένοι ήταν ο κ. Γιάννης Οικονομίδης - Διευθυντής Πιστοποίησης της TUVHELLAS, η κα Νίκη Μηταρέα- Δημοσιογράφος γεύσης & οίνου-συγγραφέας, η κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου - Πρόεδρος Ένωσης Οινοποιών Αιγαίου και ο κ. Νίκος Χριστοφόρου - Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
Την απονομή των πιστοποιητικών έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου ενώ την εκδήλωση συντόνισαν η κα Φαίδρα Σπανού και η κα Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και μέλη της επιτροπής για το AegeanCuisine.
Με την παρουσία τους τίμησαν την ιδιαίτερη αυτή βραδιά ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ κος Τσοπανάκης Δημήτριος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΝΔΩ και Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κα Παυλάκη - Διακίδη Ρένα, η αντιδήμαρχος τουρισμού κα Χατζηλαζάρου Μαρίζα, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κος Πόκκιας Γεώργιος, η Δημοτική Σύμβουλος της Ρόδου κα Παναή Ευαγγελία, η Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Καράμπελα Φωτεινή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείων κος Ματσίγκος Γεώργιος, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Σε μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, παράλληλα με την εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία σε επιχειρηματίες παραγωγούς τοπικών προϊόντων του Νομού να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εστιάτορες – μέλη του AegeanCuisine.
Ήταν από κάθε άποψη μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, μία δράση αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, μια ακόμα δράση που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα αλλά και τη δυναμική της Δωδεκανησιακής Επιχειρηματικότητας.
Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που είναι πλέον μέλη του Δικτύου AegeanCuisine αλλά και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.aegeancuisine.gr και www.ebed.gr, www.detap.gr και στο facebook: α) στη δημόσια ομάδα AegeanCuisineDodecanese, β) στη σελίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου facebook.com/ebed12.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν για την άριστη συνεργασία τους και δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες δράσεις για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ένα σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουνίου στην οδό Αβέρωφ.
Δείτε την ανακοίνωση του Επαρχείου Κω - Νισύρου!
Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ
Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.