Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Η κυβέρνηση στέλνει με μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες

Πολιτικη Τετάρτη, 10η Φεβρουαρίου 2016
fd7da969a0f55db9c19b6c0a230da7de.jpg

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση στέλνει με μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες για να λειτουργήσουν επιτέλους τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου»

Η κυβέρνηση ομολογεί την καθυστέρηση των διαδικασιών στη λειτουργία και στελέχωση των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, τη στιγμή που οι ανάγκες στα νησιά επιβάλλουν την άμεση λειτουργία αυτών των τμημάτων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την άμεση στελέχωση και λειτουργία των τμημάτων δίωξης παράνομης μετανάστευσης στα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι στα νησιά θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν τμήματα δίωξης παράνομης μετανάστευσης από τη στιγμή που η πολιτική των ανοιχτών συνόρων οδήγησε στις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές το 2015.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει με πολύ μεγάλη ευκολία τα ΜΑΤ στην Κω, αλλά δυσκολεύεται να στείλει συνοριοφύλακες και να λειτουργήσει το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Οφείλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι 150 οργανικές θέσεις συνοριοφυλάκων για την ίδρυση των τμημάτων αυτών, σύμφωνα με το Π.Δ. 235/2007, ΦΕΚ Α’273, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες.

Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για έξι (6) νησιά, στα οποία πρέπει να λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα (Λέσβος, Κως, Ρόδος, Χίος, Σάμος και Εύβοια).

Χρειάζεται να αυξηθεί η οργανική δύναμη, αλλά να μπει στο χάρτη των υπό ίδρυση και λειτουργία τμημάτων δίωξης παράνομης μετανάστευσης, η Λέρος και η Κάλυμνος. Γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Κυρίως, όμως, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και να λειτουργήσουν τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα νησιά μας.

Θα είναι και ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και να προστατεύσει τη συνθήκη Σένγκεν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-085304.png
ΚΚΕ Κω - Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Κω: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Κ. Σβυνου

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη στο νησί της Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας