Ηλίας Καματερός: η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος

Πολιτικη Πέμπτη, 7η Ιανουαρίου 2016
7233c266b8307b583546514b248e2c1c.jpg

Ηλίας Καματερός: η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος

Στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τη Μαριλένα Κατσίμη, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου και το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Αλεξάνδρα Μπαλού.

Ο Ηλίας Καματερός υπερασπίστηκε την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, να οργανώσει την ανάπτυξη της οικονομίας και να προστατεύσει τους αδύναμους. «Δίνουμε καθημερινά μάχες, αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και θέλει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το συνολικό σχεδιασμό εντάσσεται και το συνταξιοδοτικό, το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η πρόταση στηρίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης, σημείωσε, τονίζοντας ότι οι συντάξεις θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ και ο πλούτος της χώρας.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μεγάλες ευθύνες στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και «φοβερή υποκρισία» όταν έλεγε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και καλούσε την κυβέρνηση να δεχτεί ότι πρότειναν οι δανειστές.

Όσον αφορά στην πρόταση για το συνταξιοδοτικό, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος. Διασφαλίζει να μην περικοπούν οι συντάξεις των χαμολοσυνταξιούχων και εγγυάται τις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, που κινδυνεύουν από την κατάρρευση του συστήματος για την οποία ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καλύπτει με Εθνική Σύνταξη ακόμα και τους ανασφάλιστους.

Τέλος αναγνώρισε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ανάπτυξη της οικονομίας για να αυξηθεί συνολικά το επίπεδο κοινωνικών παροχών στη χώρα μας που έχει υποχωρήσει μετά τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις συντάξεις.

Ολόκληρη τη συζήτηση με τη συμμετοχή του Ηλία Καματερού, από το 7΄ 20΄΄, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/05ian2016-ert-enimerosi-0800-1000/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-085304.png
ΚΚΕ Κω - Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Κω: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Κ. Σβυνου

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη στο νησί της Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας