Τις καθυστερήσεις, την υιοθέτηση της πολιτικής των επιστροφών, την επαναλειτουργία αλλά και την ολοκλήρωση των hotspots σε Χίο και Λέρο, παραδέχθηκε στη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνισή του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
"Ναι, υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή και σε χρόνο ρεκόρ, και να μιλήσω για ό,τι έχουμε αναλάβει σαν υπουργείο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των οικίσκων στη Λέρο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεφορτώνονται οικίσκοι και θα ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος η εγκατάσταση στη Χίο. Είναι ολοκληρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος η εγκατάσταση στη Μυτιλήνη και μένει μόνο η Σάμος και η Κως. Στη Σάμο έχει γίνει το μισό έργο και στην Κω μένει να αρχίσει η εγκατάσταση, αλλά εκεί υπάρχουν και οι γνωστές αντιδράσεις από πλευράς δημάρχου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα πρέπει να συνεισφέρουν και οι τοπικές κοινωνίες, και όλοι μας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι τρέχουν να φύγουν από τον πόλεμο αλλά είναι και οικονομικοί μετανάστες ανάμεσά τους. Πρέπει να οδηγήσουμε τους πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε αυτό δεν έχει αντίρρηση τουλάχιστον για την ώρα η Ευρώπη, αλλά τους οικονομικούς μετανάστες πρέπει να τους επιστρέψουμε στις χώρες τους, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση" ανέφερε.
Σχετικά με τη λειτουργία τού στρατοπέδου στην Κόρινθο, είπε: "Στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσής τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για τον λόγο που σας είπα".
Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις
Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου
Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας