Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το μεταναστευτικό.''Η πλειοψηφία στηρίζει τις θέσεις του Δήμου Κω.''ΦΩΤΟ

Πολιτικη Τετάρτη, 2η Δεκεμβρίου 2015
9409e25bddd7d9f2cd28c46d9cd098a6.jpg

“Η πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων στηρίζουν τις θέσεις του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού για το μεταναστευτικό.

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και την Υπουργό Τουρισμού’’

Σειρά συναντήσεων είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων και υπουργούς της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από την κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, επιχειρώντας να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες λειτουργίας hotspot στο νησί της Κω.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Αθ. Παφίλη, ο οποίος έδειξε πλήρως ενημερωμένος για το πρόβλημα, κατανοώντας τις ανησυχίες και την αγωνία των πολιτών της Κω.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, ο οποίος συμμερίστηκε απόλυτα τους προβληματισμούς και τις θέσεις του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Στη συνάντηση, που ήταν παρών και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στη δημιουργία κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω, που αποτελεί τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε την ανάγκη να κλείσει οριστικά το ζήτημα της δημιουργίας hotspot στην Κω, αφού η συντήρηση του δημιουργεί προβλήματα στις κρατήσεις και στον τουρισμό. Ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλία και τόνισε ότι καμία χώρα δεν θα θυσίαζε τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, προκειμένου να τον μετατρέψει σε ένα ανεξέλεγκτο κέντρο παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Στη συνέχεια ο κ. Κυρίτσης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία δεσμεύθηκε να αναδείξει το θέμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ταυτίστηκε πλήρως με τις θέσεις του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Σήμερα το μεσημέρι στις 14.30, ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε δήλωση του ο κ. Κυρίτσης τονίζει:

‘’Το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων συμμερίζεται τις θέσεις και τις ανησυχίες του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Ζητήσαμε συνάντηση από τον Πρωθυπουργό και από τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να αναζητήσουμε με διάλογο και λογική.

Η λύση δεν είναι να μετατρέπεις τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, που είναι η Κως, σε ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο καταυλισμό.

Γνωρίζω ότι κάποιοι ακραίοι κύκλοι, που δεν ανέχονται τη διαφορετική άποψη, με έχουν στοχοποιήσει. Να τους ενημερώσω ότι δεν φοβάμαι και ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα της Κω να παραμείνει τουριστικός προορισμός.’’

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-085304.png
ΚΚΕ Κω - Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Κω: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Κ. Σβυνου

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη στο νησί της Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας