Στην Αθήνα θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ τυ Alpha, είπε χαρακτηριστικά:
“Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα αλλά υπάρχει το νομικό καθεστώς για τον πρόσφυγα. Αυτό που γίνεται στην Ειδομένη, η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα, είναι παράνομο. Αυτός ο νόμος έχει παραβιαστεί από τις άλλες χώρες κι εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε”, είπε ο Γιάννης Μουζάλας. Τόνισε ότι “δεν μπορεί να είναι κλεισμένη 9 μέρες η σιδηροδρομική γραμμή και το εμπόριο”.
Πρόσθεσε πως θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων στην Κω λέγοντας χαρακτηριστικά: “αν η Κως θέλει να μην περάσει το περυσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει”.Εξήγησε ότι “θα κριθούμε από το εάν μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτές τις δομές ώστε να μην είναι αποτρεπτικό το προσφυγικό κύμα για τον τουρισμό”.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο, ο κος Μουζάλας είπε πως”κάνουμε την Τουρκία υπεύθυνη επίλυσης του προβλήματος. Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη.
Η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει. Η Τουρκία θα παίρνει όσο μειώνεται η μετανάστευση, θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν αν αυτή η συμφωνία πάει καλά”.
Τόνισε πως “ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να λήξει και χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας δεν μπορεί να γίνει αυτό, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος αυξάνονται οι πρόσφυγες”.
Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις
Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου
Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας