Ν.Μυλωνάς: σχόλιο για τα δημοτικά τέλη, εκτελεστέα έργα και προϋπολογισμό

Πολιτικη Κυριακή, 8η Νοεμβρίου 2015
ed9af19f66c9416c3c85082d681653fe.jpg

σχόλιο για τα δημοτικά τέλη, εκτελεστέα έργα και προϋπολογισμό

  1. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης συνόδου και έτσι όλοι οι συνδημότες μας που ζητούσαν επίμονα τα στοιχεία και λοιδορούσαν την δημοτική αρχή και το προεδρείο ‘’ότι τα μαγειρεύουμε’’, ‘’ότι τα γραφούμε όπως μας βολεύει’’ κλπ τα έχουν στην διάθεση τους. Ο νόμος ορίζει πως γίνεται η ανάρτηση στο ιντερνετ και τις προθεσμίες για τις ενστάσεις. Έχουν 15 μέρες στην διάθεση τους. Οι αποφάσεις των τελών ήταν φυσιολογικό να τεθούν υπ όψιν των διοικητικών και νομικών υπηρεσιών του Δήμου γιατί οι ενστάσεις ήταν δεδομένες και επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα θα ήταν πολιτικό λάθος να κριθούν επί των τύπων και όχι επί της ουσίας. Σε κάθε περίπτωση δεν διατυπωθήκαν πολιτικές και οικονομικές κριτικές και δεν ανοίχτηκε αξιόλογη συζήτηση στην τοπική κοινωνία για το θέμα των δημοτικών τελών. Η μόνη ανακοίνωση ήταν του ΕΒΕΔ, η οποία ήταν βιαστική, πρόχειρη, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και με επιφανειακά νεοφιλελεύθερα φληναφήματα εμπεριείχεΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ εμπάθεια και επιθετικότητα. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό και την αποχώρηση του κ. Δημάρχου ( θα ήταν πιο ωφέλιμο για την υπόθεση να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του) και έτσι αντί να έχουμε διάλογο είχαμε αντιπαράθεση-πόλεμο. Οι εποχές δεν δικαιολογούν συνθήκες πολέμου ανάμεσα σε θεσμικούς φορείς. Το κλίμα απόρριψης που δημιουργήθηκε πρέπει να ξεπεραστεί.
  2. Κρίσιμα θέματα της ερχόμενης συνόδου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2016 και η 3η τριμηνιαία έκθεση υλοποίησης του προϋπολογισμού 2015. Τα θέματα θα θέλαμε να αναρτηθούν στην διεύθυνση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου μας για να έχουν πρόσβαση όποιοι το επιθυμούν. Αυτό απαιτεί εκσυγχρονισμό που προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε και έχουμε προσωπική ευθύνη γι αυτό. Στα 2 αυτά θέματα αποτυπώνεται με ακρίβεια η πληγείσα τα τελευταία 5 μνημονιακά χρόνια οικονομική δυναμική του Δήμου μας στην παραγωγή έργων από την οικονομική συγκυρία. Δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική για την φτώχεια του Δήμου μας όταν στοιχειώδεις προσπάθειες αλλαγής όπως αυτής των δημοτικών τελών που ψηφίστηκαν την προηγούμενη συνοδό συναντούν την γενικευμένη άρνηση της μειοψηφίας και μέρους των ισχυρών κοινωνικών φορέων. Το αντίθετο είχαμε ανάγκη: να προχωρήσουμε στην ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και τον νεωτερισμό όλης της λειτουργίας του Δήμου και αυτό απαιτεί αλλαγές στην πολιτική και στην διαχείριση. Όταν το σπίτι μας καταρρέει πρέπει να δράσουμε, να κινηθούμε, να τρέξουμε κα να μην αφήσουμε την ευκολία, την μεμψιμοιρία και την συνηθείας να μας διαβρώνει όπως μέχρι χθες. Οι αλλαγές που πρότεινε η δημοτική πλειοψηφία στα δημοτικά τέλη είναι οι ελαχιστότατες. Το θέμα δεν είναι να τις ανατρέψουμε αλλά να επιβλέψουμε την δημοτική αρχή να τις πραγματοποιήσει και να ελέγξουμε την ανταποδοτικότητα τους και την ισότιμη εφαρμογή τους. Να την πιέσουμε να τις επεκτείνει σε αυτό που είχαμε διατυπώσει ως ‘’ανακοστολόγηση δημοτικών υπηρεσιών’’ με στόχο ένα Δήμο που να ασκεί αναπτυξιακή κοινωνική πολιτική και όχι διαχείριση των πραγμάτων με την πελατειακή λογική ‘’μην θίγετε τα κακώς κείμενα’’ και με αποπροσανατολιστική επικοινωνιολογία.

(σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και την 3η τριμηνιαία έκθεση του δημοτικού προϋπολογισμού)

Νικος Μυλωνάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-085304.png
ΚΚΕ Κω - Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Κω: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Κ. Σβυνου

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη στο νησί της Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας