ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Καλύπτονται τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας

Πολιτικη Παρασκευή, 6η Νοεμβρίου 2015
dbc80b81d0347f0280920b62017cadad.jpg

Καλύπτονται τα κενά που υπήρχαν μέχρι πρότινος στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, μετά τους διορισμούς αναπληρωτών στα Βόρεια Δωδεκάνησα αλλά και πανελλαδικά, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το φαινόμενο των κενών στα σχολεία είναι η κληρονομιά που άφησαν στην ελληνική κοινωνία και στη σχολική κοινότητα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Η φετινή καθυστέρηση στην πρόσληψη των αναπληρωτών οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή, σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και στη μειωμένη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σε Περιφέρειες όπως η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου .

Σταδιακά η κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης εξομαλύνεται και τα προβλήματα που υπήρχαν, όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, λύνονται χάρη στις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης.

Τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν ακόμη 5.294 εκπαιδευτικοί, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλοι 1.023 αναπληρωτές ειδικής αγωγής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μόνιμοι διορισμοί, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της αδιοριστίας, αλλά και να αποκατασταθεί η μόνιμη και σταθερή σχέση εκπαιδευτικού - μαθητή.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
29 °C
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 9:32ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency