Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΩ & ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί πέρα των άλλων δυσκολιών που είχε να αντιμετωπίσει σε πανελλαδικό επίπεδο και οι οποίες είναι γνωστές σε όλες και όλους μας, στο νησί μας είχε να διαχειριστεί και να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των προσφυγικών ροών.
Το πρόβλημα αυτό επιδεινώθηκε και από τη μισαλλόδοξη στάση του δημάρχου, ο οποίος χρέωνε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, στον ΣΥΡΙΖΑ και στον βουλευτή του, Ηλία Καματερό κάνοντας αντιπολίτευση, την ώρα που το νησί ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Εντούτοις ο δημοκρατικός κόσμος της Κω έχει αντίληψη της πραγματικότητας και έδωσε την απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου. Έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και έστειλε τον Ηλία Καματερό στην Βουλή.
Όμως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του υπουργείου οικονομικών για τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας του μεταναστευτικού, στον δήμο της Κω εισήλθαν 36.000 πρόσφυγες και στην Λέσβο 113.000 . Εάν δούμε τώρα τις επιπτώσεις σε αυτά τα δύο νησιά βλέπουμε ότι οι ακυρώσεις στην Κω είναι της τάξης του 400% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην Λέσβο της τάξης του 30%.
Άρα τα δυο αυτά νησιά τα όποια είχαν την ιδία αντιμετώπιση από την κυβέρνηση ,οι αρνητικές συνέπειες είναι αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του προβλήματος. Και κατά την γνώμη μας αυτοί που έχουν την ευθύνη για αυτή την μεγέθυνση της απώλειας, είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή.
Ο λόγος:
Α) Γιατί δεν δέχτηκε να γίνει κέντρο πρώτης υποδοχής (ή όπως αλλιώς θέλει να το πούμε, ένας χώρος που θα υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να γινόταν και εκεί η ταυτοποίηση) έτσι ώστε να μην είχαμε το φαινόμενο μπροστά στη παραλιακή και δίπλα στο κάστρο.(η πτώση του τουρισμού, δεν είναι αποτέλεσμα του ιδίου του προσφυγικού προβλήματος ,αλλά της αντιμετώπισης του).
Β) οι δηλώσεις τύπου <<θα χυθεί αίμα>> ,<<θα ανακαταλάβουμε την πόλη μας>> , και πολλές άλλες δηλώσεις πλημυρισμένες από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία, είχαν τεράστιο αντίκτυπο διεθνώς και όξυνση ακραίων συμπεριφορών!
Γ) Η κάκιστη εντύπωση που έκανε σε όλο τον κόσμο το κλείσιμο των προσφύγων μέσα στο γήπεδο και τις δεκάδες λιποθυμίες που είχαμε, και γενικά η όλη του στάση για το μεταναστευτικό.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο δήμος έβγαλε μια ανακοίνωση ζητώντας αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη ο δήμος από τους πρόσφυγες. Τι τραγική ειρωνεία!!! Από την μια τους άφησε αβοήθητους και από την άλλη ζητάει :
Α) για την καθαριότητα 300.000 ευρώ, όταν όλοι αντικρίζαμε καθημερινά την απραξία της καθαριότητας του δήμου με αποκορύφωμα, τις κλειστές δημοσιές τουαλέτες!
Ίσως είναι τα 300 χιλιάρικα που του λείπουν από τα ανταποδοτικά τέλη αφού δεν έχει την τόλμη και κάνει χάρη στους πολιτικούς φίλους τους ξενοδόχους να μην προχωρά στην καταμέτρηση όλων των επιφανειών.
Β) 450.000 ευρώ για αποκατάσταση του υπαίθριου εξοπλισμού, των δημόσιων υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων.
Ειλικρινά δεν γνωρίζαμε ότι τα παγκάκια του δήμου είναι τόσο ακριβά ,( εμείς δεν είδαμε τους πρόσφυγες να σπάνε παγκάκια) κι αν είναι έτσι ας φέρει τις ψηφισμένες αντίστοιχες μελέτες παρελθόντων ετών που να δικαιολογούν το ύψος των ζημιών .
Γ) αποζημίωση από τα τέλη που θα χάσει ο δήμος.
Αυτό είναι πραγματικά θράσος αφού ο ίδιος χάρισε περίπου 1,5 εκατομμύρια στους ξενοδόχους, διότι από το τέλος παρεπιδημούντων ενέγραψε στον προϋπολογισμό του δήμου μόνο 500.000, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος παρεπιδημούντων είναι 0,5% επί του τζίρου των ξενοδοχείων.
Δηλ. ο τζίρος των ξενοδοχείων στην Κω βάση του προϋπολογισμού του δήμου είναι μόνο 100.000.000 ευρώ; (στην πραγματικότητα είναι κοντά στα 400.000.000 ευρώ)
Φυσικά οι επαγγελματίες της παραλιακής που πραγματικά επλήγησαν όλο αυτό το διάστημα να αποζημιωθούν και οι ξενοδόχοι που είχαν πραγματικές ακυρώσεις να αποζημιωθούν από τα κονδύλια τις Ε.Ε .
Μια τελευταία ερώτηση προς τον κ. δήμαρχο ή οποιοδήποτε άλλο που άπτεται του θέματος . Ποιος προσέλαβε την Σεκιούριτι για να φυλάει τα πάρκα και να διώχνει τους πρόσφυγες από κει μέσα; Εάν την έχει προσλάβει ο δήμος να βγάλει στην δημοσιότητα την σύμβαση.
Με τιμή
Τσακίρης Νίκος
Υ.Γ επισυνάπτουμε το ΦΕΚ όπου χρηματοδοτούνται οι δήμοι ,Λέσβου, Λέρου, και Τήλου και για ποιόν λόγο, και αυτή επιχορήγηση έγινε επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης.
Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις
Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου
Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας