Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Καιρός να σοβαρευτεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό. Θετικές οι αποφάσεις της Ε.Ε.»

Πολιτικη Πέμπτη, 24η Σεπτεμβρίου 2015
Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Καιρός να σοβαρευτεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό. Θετικές οι αποφάσεις της Ε.Ε.»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Καιρός να σοβαρευτεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό. Θετικές οι αποφάσεις της Ε.Ε.»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι σήμερα, κάποιοι μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν στο Αιγαίο, είναι διάσωση.

Η σύνοδος κορυφής όμως της Ε.Ε. αποφάσισε χθες την ενίσχυση της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων και τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συνοριακής και Λιμενικής Τask Force, που θα αναλαμβάνει στρατιωτική δράση εναντίον των κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Μέχρι σήμερα, κάποιοι μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να γίνονται επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών και τις είχαν μάλιστα σταματήσει.

Η σύνοδος κορυφής, όμως, της Ε.Ε. αποφάσισε χθες τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Οι μεν πρώτοι θα απολαμβάνουν προστασίας και οι δεύτεροι θα επαναπροωθούνται, άμεσα, στις χώρες από τις οποίες ήλθαν.

Είναι καιρός, λοιπόν, να σοβαρευτεί η κυβέρνηση σε αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Μόνο έτσι θα διατηρηθεί και θα διευρυνθεί η απόφαση για την αναλογική κατανομή και μετεγκατάσταση των προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων μέχρι να αναλάβει το έργο της φρούρησης η Ευρωπαϊκή Task Force που θα δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει η ίδια τη διαδικασία επαναπροώθησης όσων δεν θεωρούνται πρόσφυγες αλλά έχουν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος, η οποία είχε ανασταλεί.

Πρέπει, επίσης, να εντείνει τις πιέσεις για να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σε τρίτες χώρες, προκειμένου εκεί να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις ασύλου και να ταξιδεύουν όσοι το δικαιούνται νόμιμα, χωρίς να πέφτουν θύματα των δουλεμπόρων και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-161108.png
Γ. Νικητιάδης σε ΝΔ: Μπαταχτσήδες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Καμία δέσμευση για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2»

Την απουσία κυβερνητικής δέσμευσης για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2» ανέδειξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τις οφειλές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας