Κυριάρχησε το μεταναστευτικό στην ομιλία του Δ. Κρεμαστινού από την Κω

Πολιτικη Πέμπτη, 10η Σεπτεμβρίου 2015
Κυριάρχησε το μεταναστευτικό στην ομιλία του Δ. Κρεμαστινού από την Κω

10.09.15 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κω που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΡΟΝ», γεγονός ενδεικτικό για την ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και στα Δωδεκάνησα.

Το μεταναστευτικό, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κω που μετρά τις πληγές της από τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ως αποκλειστικά υπεύθυνους της κατάστασης τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίοι με την απραξία τους όχι μόνο δεν εμπόδισαν αλλά επέτρεψαν να πολλαπλασιαστούν οι δουλέμποροι και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα οι μεταναστευτικές ροές να παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.

Χαρακτηριστικό της επικίνδυνης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, είναι όπως είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. «Όταν ακόμα και ο ερασιτέχνης ψαράς χρησιμοποιεί GPS για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο ίδιος και πού βρίσκονται τα σύνορα, πώς είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας; Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσίπρας, απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην ακατανόητη στάση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία είπε πως οι κάτοικοι των νησιών πλούτισαν από τους μετανάστες!

Ο Δ. Κρεμαστινός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάσχεσης των δουλεμπορικών πλοίων και πρότεινε την εκτέλεση δρομολογίων από την Κω προς την Αθήνα ανά 12 ώρες για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πρωτεύουσα και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα υπενθύμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σειρά προτάσεων και μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών, όπως πάταξη των δουλεμπόρων μέσω της Interpol, η διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων, η εκτέλεση δρομολογίων για την μεταφορά των προσφύγων και η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρησή τους από την Ελλάδα, μέσω των Σκοπίων. Παρά τις υποσχέσεις πάντως που έλαβε ο κ. Κρεμαστινός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε απολύτως τίποτα με συνέπεια τα νησιά να βιώνουν σήμερα τραγικές καταστάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
xlk_5270.jpg
Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-161108.png
Γ. Νικητιάδης σε ΝΔ: Μπαταχτσήδες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Καμία δέσμευση για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2»

Την απουσία κυβερνητικής δέσμευσης για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2» ανέδειξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τις οφειλές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας