Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε στις 28 και 29/8/15 στα νησιά της Κω και της Νισύρου. Συγκεκριμένα :
- Στη Κω : Στις 28/8/15 επισκέφτηκε το Επαρχείο της Κω (όπου ζήτησε από τα στελέχη του την ετοιμότητα τους και την συνεργασία τους για την ομαλή διενέργεια των Εθνικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015) και συνεργάστηκε με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές στην επιχείρηση ταυτοποίησης και μεταφοράς παράτυπων μεταναστών μέσω του πλοίου ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο της Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κω κ. Αριστοτέλη Παυλίδη με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης – προσφυγικό. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στις ενέργειες της ΠΝΑ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και στις οργανωμένες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημιουργία Κέντρων υποδοχής στη Κω και σε οποιοδήποτε άλλο νησί απαιτεί χρήματα, χρόνο για να δημιουργηθεί και πάνω από όλα κοινωνική συναίνεση. Επισήμανε ότι: «Όσο τα θαλάσσια σύνορά μας είναι αφύλακτα, όσο η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι» τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει».
- Στη Νίσυρο: Στις 29/8/15 είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Χριστοφή Κορωναίο, τον τέως Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκο Καρακωνσταντίνο, με Δημοτικούς συμβούλους και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Βασικό αναπτυξιακό έργο που επιβάλλεται η υλοποίησή του είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Ήδη ο Δήμος Νισύρου ολοκληρώνει την μελέτη και τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτό να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Ο κ. Χ. Κόκκινος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του επέστρεψε στη Ρόδο.
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Την απουσία κυβερνητικής δέσμευσης για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2» ανέδειξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τις οφειλές του Μεταφορικού Ισοδύναμου
Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις
Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας