Με τα βάση τα δεδομένα που υπήρχαν, ήταν ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί φωτιά στην αυλή του ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ. Τα μηνύματα είχαν δοθεί για πρώτη φορά στη φωτιά της 25ης Μαΐου και ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί ξανά.
Στη συνέντευξη τύπου της Ομάδας μας, στις 27 Ιουλίου, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο και την αναγκαιότητα πρόληψης με κοπή των ξερών χόρτων της αυλής και των ξερών κλαδιών των φοινίκων (που έφταναν μέχρι το έδαφος) από πλευράς Δήμου, πράγμα, που δυστυχώς δεν έγινε, παρά τις ενέργειες, που κάναμε, κατ’ επανάληψη, από τα μέσα Ιουνίου, σ’ αυτή την κατεύθυνση και παρά τις δεσμεύσεις, που είχαμε από πλευράς Δημάρχου και αρμοδίου Αντιδημάρχου.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 παρά πέντε το απόγευμα, και είναι ευτυχής η συγκυρία, ότι τη στιγμή εκείνη υπήρχε στον χώρο ομάδα περίπου 15 μελών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, παρά μόνο μετά από αρκετή ώρα, όταν η φωτιά θα είχε απλωθεί επικίνδυνα για το κτήριο και την περιοχή.
Ενημερώσαμε άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που σε λίγα λεπτά κατέφτασαν, επεμβαίνοντας και προλαμβάνοντας την επέκταση της φωτιάς, που τελικά περιορίστηκε σε 5 φοινικόδεντρα και μερικές από τις αυτοσχέδιες σκηνές των ενοίκων, χωρίς να ακουμπήσει το κτήριο ή άλλα σημεία της αυλής.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της παρουσίας των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, η τοπική κοινωνία πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους, βοηθώντας τους, γιατί, επιπλέον, εκτός των άλλων, μόνο έτσι βοηθάμε τον τόπο μας. Η αντίθετη στάση και όσοι την καλλιεργούν και την προωθούν μόνο ζημιά μπορούν να προξενήσουν στο νησί .
Ομάδα Πολιτών Κω
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΩΣ
Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας
Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube
Η Συντονίστρια ΠΕ Κω και Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει στον Γιώργο Λιοδάκη για το πολιτικό της μέλλον, τα έργα στο νησί και τα σημαντικά ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας
Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω πραγματοποιήθηκε το Ιπποκρατικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από αριστούχους αποφοίτους Ιατρικών Σχολών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας