Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να έρχονται στην Κω πρόσφυγες και μετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, είχε τοποθετηθεί ολοκληρωμένα αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που δημιούργησαν την ανάγκη σε χιλιάδες οικογένειες να «ξεριζωθούν» από τα σπίτια και τις χώρες τους και είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Δηλαδή, εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και άμεση παροχή εγγράφων για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Αυτές τις προτάσεις του, τις είχε καταθέσει επανειλημμένα σε συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και περιφερειακές διοικήσεις καθώς και σε παρεμβάσεις στην Βουλή.
Η όξυνση του προβλήματος αυτές τις μέρες στο νησί της Κω είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχουν παρθεί συγκεκριμένα, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος (στελέχωση υπηρεσιών ταυτοποίησης, οργάνωση χώρου προσωρινής υποδοχής) με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καθημερινά οξύνεται όλο και περισσότερο δίνει πάτημα στον Δήμαρχο της Κω να κάνει απαράδεκτες δηλώσεις, να αποποιείται των ευθυνών του, να παριστάνει τον «απελευθερωτή» της Κω και να καλεί τον λαό και τους φορείς του νησιού να «ανακαταλάβουν» τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Κατανοούμε απόλυτα τις ανησυχίες των κατοίκων, καθώς και –όπως έχουμε ξαναπεί- τις σκληρές συνθήκες εργασίας των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διάσωση, υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων.
Καλούμε τον λαό του νησιού να αποδώσει εκεί που ανήκουν τις ευθύνες για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή στην Ε.Ε. που ενισχύει την συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Περιφέρεια και τον Δήμο που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική.
Τον καλούμε να συνεχίσει να πιέζει την συγκυβέρνηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια για οριστική λύση, να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες και να γυρίσει την πλάτη του στα ξενοφοβικά καλέσματα του Δήμου και στις γνωστές ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής που βρήκε ευκαιρία να ξαναδείξει το απάνθρωπο, αποκρουστικό, δολοφονικό πρόσωπό της.
12/8/2015
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Την απουσία κυβερνητικής δέσμευσης για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2» ανέδειξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τις οφειλές του Μεταφορικού Ισοδύναμου
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας